Lille Joy fik nyt liv

Filippinske Joy på 1 år var skind og ben, da hun blev bragt til Skandnavisk Børnemissions underernæringsklinik i hovedstaden Manila.Pigen Joy ankom til klinikken, da hun var otte måneder gammel, underernæret og syg af livsfarlig børnetuberkulose.Skandinavisk Børnemission har med base i København og Malmø i mange år drevet en underernæringsklinik i Filippinernes hovedstad Manila. Her findes store slumkvarterer, som huser tusindvis af underernærede børn og deres familier. På klinikken, Børnemissionens Malnutrition Center, behandler man børn i alderen et halvt til seks år.

Ét år og 3,8 kg

I 2007 måtte Joy’s forældre se hjælpeløst til, mens deres seks børn i alderen 0-11 år ikke kunne få nok at spise. Joy er den yngste i søskendeflokken og var dengang kun et halvt år gammel. Manglen på næring gik derfor også hårdest ud over hende, og da Børnemissionens medarbejdere fandt hende i november, vejede hun kun 3,8 kg. Hun kom hurtigt med ind på klinikken, hvor hun kom i behandling for underernæring med det samme.
Da lille Joy blev undersøgt, fandt man ud af, at hun også led af den farlige bakterieinfektion børnetuberkulose, også kaldet Primary Complex, som ofte huserer i de fattigste dele af verdens storbyer og udelukkende rammer helt små børn. Sygdommen kan helbredes helt med medicin, men er dødbringende, hvis den ikke behandles.

Frisk og rund

Joy er nu blevet fuldstændig rehabiliteret for underernæring. Hun er stadig i medicinsk behandling og bliver på klinikken til observation, indtil det er trygt at sende hende hjem til familien igen.
– At se disse små mennesker blive forvandlet fra skind og ben til friske, runde børn er en tilfredsstillelse, som man ønsker, at alle givere skulle have mulighed for at tage del i, siger Birgitta Dahl, der sammen med manden Thord er ansvalig for hjælpearbjedet i Filippinerne.
cP