Moira vendte om fra new age til ægte kristendom

Moira Noonan kommer til Tåstrup og Hellig Kors Kloster ved Ringkøbing i næste uge.Maria Truelsen fra Katolsk Kirke i Esbjerg står i den kommende uge som arrangør for et besøg af Moira Noonan – en amerikansk forfatter, som forlod sin katolske tro og kom dybere og dybere ind i okkultisme, indtil det gik op for hende, at hun var blevet forført.

Moira Noonan var dybt inde i New Age, men opdagede at noget af den moderne åndelighed kan lede væk fra ægte kristendom.

Den 11. juni taler hun i Skt. Pauls kirke i Tåstrup fra 16-20, og fra den 12.-14. juni er hun i Hellig Kors Kloster ved Ringkøbing. Her medvirker pastor Benny Blumensaat også ved en helbredelses-gudstjeneste.
I sin selvbiografi Ransomed from Darkness: The New Age, Christian Faith and the Battle for Souls fortæller Moina Noonan om sin åndelige rejse. Her er uddrag fra et interview i ugeavisen NC Register.

Mistede troen

– Jeg er opvokset i et katolsk hjem, men min tro begyndte at svinde, da jeg gik på en ikke-katolsk kostskole. Det var i de glade ”Vandmandens tidsalder”-dage, da guruer og Østens mystik var på mode.
Jeg blev indfanget og dyrkede disse interesser i hele min gymnasietid. Når jeg i dag møder mennesker, der er fascineret af New Age og okkultisme, er mit første spørgsmål til dem altid: ”Er din tro stærkere end din fascination?”
Mennesker er jo af natur åndelige væsener, og hvis de ikke har sandheden, vil deres åndelige tomrum blive fyldt med usandheder.

Journalist for kendt
filminstruktør

Efter gymnasiet fulgte jeg min feministiske drøm om at blive en succesrig erhvervskvinde. Jeg fik et skønt job som journalist for Francis Ford Coppola (kendt filminstruktør til bl.a. Godfather).
Senere havde jeg stor succes i forlagsbranchen. Men da jeg var 28 år, kom jeg ud for et større trafikuheld. Jeg var delvist lammet og havde kroniske smerter i et år. Der var ikke rigtig noget, der syntes at hjælpe. Så jeg vendte tilbage til min åndelige søgen.

Hjernevasket

– Mit forsikringsselskab betalte for, at jeg blev grundigt hjernevasket med New Age.
Dit forsikringsselskab?
– Ja. Det sendte mig til en klinik, som nu er en filial af Menninger Clinic. Her bygger man på autogen terapi, som er en form for hypnose med reprogrammering af sjælen.
Dybest set hjernevaskede de os til at tænke: ”hvis du tror på, at noget ikke gør ondt, så gør det ikke ondt”.
Dette skete efter flere timers selvhypnose, hvor sindet blev genskabt, så det passede til denne nye ”virkelighed”.
Vi lærte også, at lidelse ikke har noget formål, og at man kan helbrede smerte ved at helbrede sine tanker.
Vi fik udtrykkeligt at vide, at det at tro på en frelser, som ville frelse os, var spild af tid. New Age-treenigheden hedder: mig, mig selv og jeg.

Men det virkede…

– Jeg slap fri af smertestillende piller og begyndte at få det godt igen. Og det er her, det går galt: Der er kraft i denne antikristne lære og praksis, men kraften er ikke guddommelig. Det er en kraft, som leder os bort fra Kristus ved at udskifte vores jødisk-kristne tro med en ”ny” måde at tænke på os selv og verden på. Og det er dét, det hele går ud på.

Kirker uden Kristus

Jeg var der i lidt over en måned, og jeg så frem til at vende tilbage til et aktivt liv. Så jeg spurgte mine nye mentorer, hvordan de så på det at gå i kirke. De sagde, at jeg helt afgjort havde brug for åndelig støtte, men at den katolske kirke slet ikke kunne komme på tale.
Hvis jeg ville holde mig fri af smerter, skulle jeg holde mig til dette nye tankesystem, og kun nogle få ”kirker” tilbød det: Unity-kirker, dianetik (Scientology) og andre kirker – uden Kristus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dybt involveret

Den ene ting førte den anden med sig, og de næste ti år sank jeg dybere og dybere ned i gamle okkulte discipliner.
Jeg blev en anerkendt leder indenfor religiøs videnskab og praktiserede hypnoterapi, clairvoyance, åndelig kanalisering, krystalhealing, sjælerejser og astrologi for blot at nævne nogle få ting.
Det var spændende, men sommetider ret skræmmende. At lukke op for dæmoner bringer måske en form for kraft, men ikke sjælefred.

De gamle løgne

Hvad er nyt i New Age?
– Det er en ny markedsføring af en ældgammel løgn – det samme hovmod, som inspirerede Adam og Eva til at vælge den forbudte frugt: ”Du er Guds ligemand. Du er skaberen. Du kan realisere din sande guddommelighed.”
Når du begynder at give dig af med New Age, bryder du på stedet det første bud.
Derefter bliver det lettere at efterrationalisere alle de andre bud og lade dem falde bort. Du bliver forfatter til dit eget liv; du laver dine egne regler. Det er ikke længere Gud, der styrer det.
New Age er en løst struktureret eklektisk bevægelse, baseret på monisme, som får folk til at tro på panteisme (at alt er ”Gud”). Og det får folk til at føle, at de ikke har brug for anger eller frelse.
Hvordan?
– Fordi det bygger på halve sandheder. New Age tilbyder en slags utopisk vision om en verden i fred og harmoni, og det lyder jo rigtig godt.
Man søger at nå dertil med så forskellige midler som østerlandsk mystik, østerlandske religioner, vestlig okkultisme og humanistisk psykologi. Selv om Jesu navn måske nok bliver nævnt, og mange New Age-discipliner er ”pakket”, så de virker kristne, benægtes det, der er vigtigt for kristendommen, som fx Treenigheden, Jesu guddommelighed og Jesu forløsende død på korset.
Ud fra et kristent synspunkt er New Age derfor en falsk åndelig bevægelse.
Du nævnte tv-stjernen Oprah Winfrey?
– Siden 1. januar har Oprah i sit daglige radioprogram tilbudt et årskursus i New Age Kristus, baseret på den New Age bibel, der hedder A Course in Miracles (Et Kursus i Mirakler). Med en lektion om dagen vil hun nå omkring de 365 lektioner fra arbejdshåndbogen på et år. Men Et Kursus i Mirakler er ikke kristent.
Et Kursus i Mirakler bygger faktisk på budskaber, modtaget af psykologen dr. Helen Shucman, som oprindeligt beskrev sig selv som ateist. Fra midt i 60’erne og syv år frem hævdede hun dagligt at modtage instruktioner fra en usynlig lærer, som kaldte sig for Jesus, og hun nedskrev disse budskaber, tilsyneladende uden at tage sin egen vilje i anvendelse. Hun var hele vejen utilpas ved dette.
Denne ”Jesus” forklarede, at hans bibelske modpart blev misforstået og misfortolket – at hans sande lære ikke blev åbenbaret. Hendes kollega, dr. William Thetford, og især hendes elev, dr. Kenneth Wapnick, fik Kurset udgivet og markedsført.
Wapnich har arbejdet utrætteligt på at gøre det til obligatorisk stof på mange institutter for psykoanalyse.
På toppen af min New Age karriere deltog jeg i studiegrupper, hvor også Dr. Thetford var medarrangør. Fordi jeg har brugt så megen tid på at studere Kurset, kan jeg i dag gennemskue de radikale afvigelser fra kirkens lære.

Omvendelsen

– Så en dag i 1990 fik jeg et vink med en vognstang, som forskrækket sendte mig tilbage til virkeligheden og blev starten på min omvendelse, fortæller Moira.
Hun var på Hawaii i færd med et Ericksonian-terapi seminar, da hun læste en New Age-artikel om Jomfru Maria.
Maria blev fremstillet som en gudinde, og det vidste Moina fra sin katolske opdragelse var forkert. Hun følte, at den nyreligiøse gudinde-bevægelse, som søgte inspiration i både Maria og jordens gudinde Gaia, var på vildspor.
Moina begynde nu at søge sandheden om Maria i en Time Magazine artikel, og senere dykkede hun dybere for at finde sandheden om Maria – og om Kristus. En af Moder Teresas søstre ledte Moina til en ny og dyb kristen tro. Hun sluttede sig selv til ”Barmhjertighedens Søstre” og ledte mange af sine new age-venner til kristen tro.
– De er glade for deres nyfundne tro på Kristus. Min datter er nu også gået ind i den kristne tro og er en praktiserende ung kristen.
Efter den stærke omvendelse følte Moina sig til at begynde med forladt og ulykkelig over at have ”spildt så mange år af sit liv med at lede efter sandheden alle de forkerte steder”.
Men fandt håb i Paulus’ ord om, at ”alt virker til gode for dem, som elsker Gud”.
Noonan har nu viet sit liv til at afsløre de vildfarelser, hun slap ud af, og lede mennesker til ægte tro på Gud.
Derfor rejser hun verden rundt og taler ved seminarer, workshops og retræter. Og nu altså også i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: