Sommerstævner
Tusinder af kristne mødes på sommerens camps og lejre

De to store frikirker, apostolere og pinsevennerne, holder begge deres sommercamps i uge 28 – dvs. fra lørdag den 10. til fredag den 16. juli.

Åge Åleskjær har opbygget en menighed på 3.000.

Hos apostolerne, som mødes i Kolding, er hovedtaleren Åge Åleskjær. Efter mange år som evangelist, bibellærer og rektor fik Åge Åleskjær i 1985 et kald til at plante en menighed i Oslo. Menigheden er idag vokset til at være den største frikirke menighed i Norge med over 3.000 medlemmer!
Den anden hovedtaler er Patrick Mcdonald. Han er faktisk født og opvokset i Danmark, men bor nu i England, hvor han i 1996 grundlagde Viva efter at have arbejdet med gadebørn i Boliva. Han har brugt 14 år på at undersøge kristent arbejde blandt børn.
Også danskerne Jørgen Mortensen, Peter Holmsgaard og Jakob Viftrup medvirker. Sidstnævne er også koordinator for lejren.

Amerikansk besøg

Lisa og John Bevere kommer til Mariager.

pinsekirkernes store stævne i Mariager er John Bevere gæstetaler. Han er en kendt amerikansk forfatter og underviser, der bruges i hele verden og i tv.
– I flere år har de skandinaviske lande ligget på mit hjerte, fortæller John Bevere.
– Jeg er i stor forventning til, hvad Gud vil gøre for os alle på SommerCamp i Mariager. Både Lisa og jeg glæder os til at være sammen med jer!
Hans hustru Lisa var hovedtaler på kvindekonferencen i København sidste år.
John Bevere kombinerer en stærk udfordrende tro på kraften i Guds ord med en evne til at formidle budskabet på en jordnær måde.
Som dansk hovedtaler kommer Jens P. Pedersen, som i 26 år har tjent som præst i ind- såvel som udland – med base i Herning, hvor Åbenkirke har til huse i dag.
– En af de ting, jeg brænder for er, at mennesker må erfare den ufortjente kærlighed, som Jesus har til alle, og at det må ske igennem kristne, der har stor indbyrdes kærlighed, som viser alle andre mennesker, hvor meget Jesus også elsker dem, siger Jens P. Pedersen.

Oase på vandring

Kenny Borthwick er leder af fornyelsesbevægelsen New Wine i Skotland.

Sommeroasen i uge 29 i Odder, som arrangeres af den karismatiske fornyelsesbevægelse inden for Folkekirken, er temaet denne gang ”Fornyelse – i Guds nærvær”.
Hovedtaleren er den kun 27-årige Kenny Borthwick, som er præst i Church of Scotland og leder af fornyelsesbevægelsen New Wine i Skotland. For fem år siden flyttede han til Holy Trinity Church i Wester Hailes, som er en socialt belastet bydel af Edinburgh. Han taler hver formiddag.
En anden hovedtaler er Hans Weichbrodt fra Svensk Oase. Han har bl.a. skrevet bøger om Johannes Åbenbaring, Daniels bog og Helligånden.
Elizabeth Knox-Seith er nyudnævnt pilgrimspræst ved Viborg Pilgrimscentrum. Hun leder onsdag deltagerne ud på en pilgrimsvandring.
Hun er mag. art i kultursociologi og har tidligere arbejdet som folkekirkelig aids-konsulent. Også Gunni Bjørsted fra Missionsforbundet medvirker.
Missionsforbundets egen lejr er i Kolding i uge 30 og har bl.a. katolikken Niels Christian Hvidt som taler. Han er lektor ved Syddansk Universitet og leder af Dansk Center for Forskning i Tro og Helbred.
Desuden medvirker en lang række kendte danske talere.
Baptisterne holder deres sommercamp i uge 29 i Mariager. Her er hovedtaleren Mark Sayers (som også er med på Sommeroase).
Mark Sayers har specialiseret sig i at fortolke den folkelige kultur ud fra et kristent synspunkt.
Mark er grundlægger af ”Über”, der har specialiseret sig i unge og unge voksne, og leder af ”Red East Church” i Melbourne, Australien. Han har skrevet ”Trouble with Paris”: Following Jesus in a World of Plastic Promises og ”The Vertical Self”.
Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen: