Ildsjæl hjælper unge og døende

Christian Bendixen har været administrator for KFUM og KFUK i Esbjerg i 20 år. Her har han startet sodavandsdiskotek og hospice.Bliver han da aldrig træt af larmende teenagere?Nej, Christian Bendixen har netop rundet 20 års ansættelse i KFUM og KFUK i Esbjerg.
Og organisationens flagskib er det ugentlige sodavandsdiskotek, som samler op til 500 festglade teenagere hver fredag aften.

Vent med alkohol!

Netop sodavandsdiskoteket ser Bendixen som et af de bedste initiativer, han har været med til i de 20 år. Ikke mindst på grund af det gode samarbejde med byens SSP-udvalg, dvs. politiet, skolerne og de sociale myndigheder.
KFUM og KFUK var også med, da SSP arrangerede Blå Mandag i april og maj. Her var sodavandsdiskoteket afslutningen på en lang dag med 47 forskellige tilbud. Over 3300 konfirmander nød godt af fem Blue Action-arrangementer.
– Det er dejligt at kunne gøre noget, så de unge venter så længe som muligt med deres alkohol-debut, siger Christian Bendixen.

Blæksprutte

Men hvorfor laver en kristen forening sodavandsdiskotek?
– De kristne værdier betyder alt i arbejdet. Det er vigtigt, at de unge får at vide, at der altid er én, som vil være der for dem.
Christian Bendixen arbejder som administrator – og det er nogenlunde som at agere blæksprutte. Men det har ikke hindret Christian Bendixen i at kaste sig over nye initiativer.
KFUM og KFUK danner også ramme om Aflastningstjeneste, hvor over 100 frivillige besøger ældre og svage og aflaster de pårørende et par timer. Og det var her tanken om et hospice i byen blev født for over 13 år siden.
Her var Christian Bendixen igen primus motor i at danne en selvstændig støtteforening, der skulle indsamle en startkapital. I 2006 kunne Esbjerg så indvi Sydvestjyllands Hospice lige over for Centralsygehuset.

Gejst kronet med held

Hvad har været din største udfordring i alle årene?
– Det sværeste har været at holde gejsten oppe i støtteforeningen gennem 13 år. Især da medier og politikere ofte var imod.
– Nogle kaldte endda projektet for ”Dødshospitalet”, fortæller Christian Bendixen og glæder sig over, at den mangeårige indsats endelig blev kronet med held.

Surprise!

Og glæde var der også i KFUM og KFUK’s foreningsbygning på Kirkegade 70 i Esbjerg, da over 50 venner og medarbejdere deltog i et surprise-party for jubilaren.