– Jeg går ikke glip af noget

24-årige Natasha har aldrig været fuld. Men tilskuere på dansegulvet har af og til spurgt, om hun er.Nogle synes, det er fedt. Andre synes, det er langt ude.

Natasha Conrad behøver ikke alkohol for at have det sjovt.

Natasha Conrad har oplevet alle slags kommentarer, når hun har sagt nej til alkohol. Men trods presset ved at høre til blandt et mindretal, så holder hun ved sin beslutning.
For hende har et nej til alkohol dog ikke været et nej til fest og sjov. For Natasha Conrad elsker at danse og har nogle gange været med vennerne på diskotek.
– Jeg er tit blevet spurgt, om jeg er ’på noget’, når jeg dansede, fortæller hun.
Til deres store overraskelse har hun svaret nej.
– Men du ligner jo én, der drikker.
Igen et nej. Faktisk har hun aldrig drukket. Med mindre man tæller en enkelt mundfuld rødvin med. Fuld har hun i hvert fald ikke været.
Selv når hun har startet kædedans med vildt fremmede mennesker, har det været i pinlig ædru tilstand.
– Jeg føler ikke, jeg går glip af noget. For selv om jeg ikke selv drikker, så har jeg brugt meget tid med mennesker, der gør. Så jeg er ret sikker på, at jeg ikke går glip af det store, smiler Natasha.
Hun tænker på, hvordan vennerne dagen efter byturen vågner op fuldstændig bombede eller sover dagen væk. Den måde at leve ser Natasha intet tiltalende ved. Selv sætter hun pris på at være i stand til at vågne, frisk til at gå i gang. Og at kunne huske, hvad der skete i løbet af aftenen.
Hun behøver derfor heller ikke kæmpe med moralske tømmermænd dagen derpå:
– Jeg véd, at jeg ikke har gjort noget, jeg fortryder.
Det er dog ikke udsigten til tømmermænd eller andre praktiske årsager, der holder Natasha fra alkohol. Valget skyldes hendes tro, der giver hende en dybere mening med at lade være. Og hendes ansvar som teenage-leder giver hende endnu en grund:
– Jeg vil godt vise de unge, at de kan være sig selv og stå for det, de tror på. Der er brug for flere unge, der tør gøre det, mener Natasha Conrad.