Kirkeledere drømmer om enhed i 2011

Folkekirke, frikirke, katolsk kirke og missionsbevægelse er enige om en ting: Nu skal kristne stå sammen.2000 års kirkehistorie har skabt en buket af kirkeretninger. Vækkelser og uenigheder har gennem tiden splittet kirken og samtidig spredt den, så kristendommen i dag er den største religion i verden.

Fire forskellige kirkeretninger drømmer om enhed i det nye år.

Men nu er tiden kommet til at forene i stedet for at splitte. Nu skal der prædikes tilgivelse, bygges bro og integreres i en fælles kultur.
Det er i hvert fald budskabet fra fire danske kirkeledere fra hver sit kirkesamfund og hver sin bevægelse. Hvad er jeres drømme for det nye år, spurgte vi:
– At kirken tager endnu et skridt i at stå sammen. Ikke at vi skal slås sammen, men at vi står sammen, svarede Anne Mie Skak Johansson, landsleder i Dansk Oase.
– At Herren i sin nåde og barmhjertighed må forene alle, der bekender sig som kristne, i ét fællesskab af tro og kærlighed, så verden må tro, at Jesus Kristus er alle menneskers herre og frelser, svarede Lars Messerschmidt, generalvikar for biskoppen i Den Katolske Kirke.
– At 2011 bliver et år, hvor vi ikke bare taler om tilgivelse på prædikestolene men praktiserer det i vores fællesskaber. At Gud selv skaber glæde over evangeliet og kærlighed til mennesker, svarer Jens Ole Christensen, generalsekretær i Luthersk Mission.
BaptistKirkens ny generalsekretær fortsætter:
– Vi er et kirkesamfund, som i højere og højere grad bliver multietnisk, og det er en gave og en opgave. Det beriger; vi får ny inspiration, og samtidig er det en opgave at integrere baptist-kulturer fra andre lande, siger Lone Møller-Hansen.

Læs flere ønsker for 2011 her.