Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

Advarsel mod Vassula Rydén

Bliv venligst væk fra Vassula Rydéns foredrag den 2. juni i København.
Hun er en falsk profet, der gennem automatskrift, med ført hånd, foregiver at modtage ”budskaber” til hele menneskeheden fra ”sin engel Daniel”, fra ”Jesus Kristus” og fra ”Gud Herren”.
Ingerlise Provstgaard har i sin bog ”Med ført hånd” fortalt, hvordan hendes hånd af sig selv begyndte at skrive automatskrift med budskaber fra Gud, men tilsidst afslørede ”skriveren” sig selv som Djævelen, der nu gjorde krav på hendes sjæl.
Dialogcentret og Ingerlise Provstgaard har i en 40 sider lang rapport gennemgået ”budskaberne” i Vassulas bøger, og de beviser, at Vassulas ”budskaber” bestemt ikke er fra Bibelens Jesus, men at Vassula Rydén selv er ført bag lyset af Djævelen og mørkets magter.

HUSK: ”Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger” – så bliv roligt hjemme den 2. juni.
Svend Jensen
Ikast kristne Antikvariat
Navervej 9
7430 Ikast

Nåde for Erik Skov?

Vi er sikkert alle sammen meget fromme kristne. Måske mindst lige så fromme som ham i Lukas 18:11?
Men hvad med Henriette Kjær og Erik Skov?
Nåden var nok ikke rationeret, da vi kom til tro.
Meget heldigt! Men hvad med de to? Kan vi unde dem en lille smule nåde?
Jeg kender ikke deres adresse, men jeg har længe anet noget om, at det kunne være et privilegium at få lov til at fortælle dem, at nåden er en mulighed for at kunne begynde et nyt liv; Lukas 18:13, Kor. 15:10a.
Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1.B, st., th.
6400 Sønderborg

Hvad er sandheden

I Udfordringen den 5. maj er en interessant omtale af en kraftig kritik i Luthers Mision af den nye skolebibel p.g.a., at den beskyldes for at have et historisk kritisk bibelsyn i fortolkningsafsnittene. Min første reaktion var: “Nå, nu igen”, for den debat eller konflikt har vist eksisteret lige siden oplysningstiden, om Bibelen er så inspireret af Gud, om hvert ord ned til den mindste detalje er Guds ord og derfor er fejlfrit, så alt, hvad der står i Bibelen bare står til troende – kort fortalt, om Bibelen er verbalinspireret, eller det primært er Guds tanker, den indeholder. Vi må ikke glemme, at det alt for ofte er debatten om detaljerne, der har skabt og skaber splid kristne imellem.
I min kristne børnelærdom fik jeg indprentet, at Bibelen var verbalinspireret, og der kunne overhovedet ikke sættes spørgsmålstegn ved nogen detaljer og påstande i den bog.
Derfor var det også for mig i 1949 noget af et kulturchok, da jeg kom i gymnasiet, især fordi udvikllingslærens tanker gennemsyrede næsten alle fag, bl.a litteratur – Joh. V. Jensens “Den lange rejse.” Jeg følte virkeligt, at der var sat nogle store spørgsmålstegn ved Bibelens sanddruhed, indtil præsten i religion læste op af pastor Gerhard Rasmussens bog, “Det sande ansigt”, der netop var kåret som den bedste kristelige roman.
Jeg købte den selv og har læst den adskillige gange. Hvorfor? Fordi den egentligt satte troen på Bibelen på plads, da den tydeligt mindede om, at sandheden, når jeg/mennesket spejlede os i Jesus, var sandheden om os selv – sandheden om mennesket, der var skyldigt og havde et behov for en personlig frelser.
Men samtidig gik det op for mig, at det, der gør Bibelen til en sand bog, er, at den lige siden syndefaldet har afsløret sandheden om mennesket – menneskesindet – på godt og ondt. I stedet for disse ofte meningsløse debatter om detaljerne burde vi måske primært være optaget af Bibelens hele overordnede formål og budskab, nemlig Guds frelsesplan, som blev lanceret i Edens have, fuldbragt med Jesu ord på korset.: “Det er fuldbragt” og afsluttes for ethvert menneske ved Jesu genkomst, som de fleste af os jo nok kommer til at opleve i forbindelse med vores død.
Kurt Ravnkilde
Gyvelvej 11
5250 Odense SV