Studievært fik pris for bibelfortællinger

Synne Garff vandt Bibelselskabets pris på 10.000 for sine fire bøger om Bibelen.
Synne Garff har været vært på TV2’s Go’ Morgen Danmark og har skrevet fire bøger om Bibelen. Det sidste vandt hun Bibelselskabets pris for.

Det hører til almindelig dannelse at kende Bibelen, siger Synne Garff, der netop har vundet Bibelselskabets pris 2011.

Den 43-årige forfatter og kommunikationsrådgiver henter nemlig inspiration i Bibelen.

Bibeldannelse

– Bibelen er en del af vores kulturarv. Vores sprog er fyldt med citater fra Bibelen, der har inspireret mange forfattere. Derfor må det høre til almindelig dannelse at have et godt kendskab til Bibelens fortællinger. For mig er Bibelen den mest interessante og opbyggelige bog, og jeg kan blive ved med at læse i den og blive forundret, foruroliget og trøstet, siger Synne Garff.

Himmelhelt

Hun ved, hvad hun taler om. Fire af hendes i alt femten bøger handler om Bibelen. Den seneste er Himmelhelten, der en anmelderrost spændingsroman om tro, håb og kærlighed.
Synne Garff er født den 17. oktober i Silkeborg og er opvokset på Gerlev Idrætshøjskole. I 1986 blev hun matematisk-biologisk student fra Frederiksberg Studenterkursus, og året efter overvejede hun seriøst at læse teologi. Alligevel valgte hun et andet spor, og i 1995 blev hun cand. phil. i italiensk fra Københavns Universitet.

Smuglede blækpatroner

Kedeligt er det aldrig med Synne Garff, som aldrig har været bange for at gå nye veje. I 1988 er hun med til at smugle blækpatroner til Solidaritet i Polen og bliver på den konto forfulgt af det hemmelige politi.
I 1998 blev hun vært på TV 2s Go’Morgen Danmark, og den erfaring, hun opbyggede dér, bruger hun i dag i sit nuværende job som kommunikationsrådgiver i Jøp, Ove & Myrthu A/S.
Privat er hun gift med Søren Kierkegaard-eksperten Joakim Garff, og sammen har de fire børn.

Kristendommen gi’r mening

– Kristendommen giver mere mening for mig i dag, end den gjorde for ti år siden, siger hun.
Bibelselskabets Pris, som består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian d. III’s Bibel fra 1550, er tidligere blandt andet blevet uddelt til musiker og tv-vært Sigurd Barrett, forfatteren Lisbeth Smedegaard Andersen og Johannes Møllehave.