Bibelhistorier med en anden drejning

Jakob Brønnum bruger sine evner som forfatter til at genfortælle bibelhistorier i fiktionens form.
Hver fortælling i bogen har sin egen stil og stemning. Jesu lignelse, Den fortabte søn, bliver fortalt i moderne omgivelser; han er en drømmer, som vil starte sit eget firma med hjælp fra sin rige far. Jobs drøm begynder ligesom et kapitel i en af Stephen Kings romaner.
Mødet med havemanden og INRI er to bemærkelsesværdige historier. Her fortæller Brønnum om Jesu død og opstandelse fra en helt anden synsvinkel end den, man finder i evangelierne. Han beskriver begivenhederne på en måde, der forklarer, hvorfor der er så store forskelle mellem de fire traditionelle gengivelser.
Det bliver klart, når man læser bogen, at Brønnum er digter og teolog. Hver skikkelse i historierne er tydeligt adskilt fra hinanden, og han er god til at sætte os ind i historien med levende beskrivelser og flydende prosa.
Hvis man gerne vil blive åndeligt beriget, vil det være bedst at læse historierne i Bibelen. Denne bog er ren fiktion. Engang imellem fjerner Brønnum sig fra Bibelens oprindelige historie. Nogle af skikkelserne i bogen er ændrede. Fx er Job og Jonas ateister i denne bog, hvad de slet ikke er i Bibelen.
Bogen er et godt valg for den, der er interesseret i noget ualmindeligt og friskt. Jakob Brønnum blander sin fascination af Bibelen med sin skrivestil på en måde, som læserne vil nyde.
Craig Deaton

Jakob Brønnum: Jobs drøm – og andre fortællinger
179 sider • 249 kr. • Unitas