Israels venner frygter Søvndal som ny udenrigsminister

Søvndals begejstring for palæstinensisk terrorist bekymrer.
Villy Søvndal, som vil blive udenrigsminister efter den 15. september ifølge meningsmålingerne, var indtil for nylig medlem af ”Boykot Israel”.
Det fortæller journalist Poul Erik Andersen i et indlæg den 28.8. i Jyllandsposten, hvor han også oplyser, at Søvndal i denne organisation for blot tre år siden var med til at hylde en af 1970’ernes mest berygtede terrorister og massemordere, PFLP-lederen George Habash, med bl.a. ordene ”en god revolutionær kammerat”.
Habash stod bl.a. bag angrebet på lufthavnen i den israelske by Lod 30. maj 1972, hvor Habash’s terrorister dræbte 28 og sårede 76 tilfældige mennesker, inden de selv blev overmandet.
Poul Erik Andersen appellerer til Helle Thorning om at finde en anden udenrigsminister. Han mener, at Søvndal også vil skade Danmarks internationale omdømme.
Netop nu lægges der op til, at FN skal udråbe en palæstinensisk stat hen over hovedet på Israel, med dele af Jerusalem som hovedstad.
Danmark har – siden danske modstandsfolk reddede jøderne til Sverige fra nazisterne – været Israels ven i FN og EU. Med Søvndal frygter Israels venner, at Danmark vil være på palæstinensernes side imod Israel.

Brud med folkeretten

Stig Grenov, KDs politiske næstformand

Kristendemokraterne mener, det er skræmmende, at en evt. kommende S-SF regering agter at anerkende Palæstina som en selvstændig stat uden en fredsaftale med Israel.
Stig Grenov, KDs politiske næstformand, mener også, at Villy Søvndal mangler ”elementær udenrigspolitisk viden”.
– Mig bekendt foreligger der ingen officiel selvstændighedserklæring fra det palæstinensiske selvstyre, eller skriftlig anmodning til FNs kommende generalforsamling, siger Stig Grenov.
– En godkendelse vil være et brud med de folkeretslige principper. En anerkendelse uden en fælles løsning på grænsedragninger, flygtninge og Jerusalems deling vil ikke alene betyde diplomatiske forbindelser med et selvstyre, hvor 1/3 er kontrolleret af terrorgruppen Hamas.
Landet vil også være dybt afhængigt af støtte fra EU og Danmark, hvorved vi bliver part i en konflikt. End ikke palæstinenserne kan være tjent med en sådan formel selvstændighed, mener Stig Grenov.
Danmark skal derimod arbejde for en internationalt anerkendt fredstraktat mellem det demokratiske Israel og palæstinenserne, baseret på de folkeretlige principper og ”Køreplan for fred”, mener KD.
Henri.