Er det Noahs Ark?

I 2010 udgav Henri Nissen bogen Noahs Ark – historien og det store fund. Siden er der blevet stillet spørgsmålstegn ved troværdigheden af det kinesiske fund. Der har været beskyldninger fremme om, at der er tale om et fupnummer.
Men det er ikke første gang, der sættes spørgsmålstegn ved teorier og undersøgelser omkring Noahs Ark. Det er der ikke noget nyt i.
Mange, der har læst Henri Nissens bog, har spurgt efter, hvad der videre er sket efter fundet på Mt. Ararat. Og der er kommet nye oplysninger frem, bl.a. fra arkæologen dr. Joel Klenck fra Harward Universitetet. Han fastslår, at stedet, hvor fundet er gjort, er usædvanligt, idet det rummer en stor trækonstruktion med en arkæologisk samling, som fortrinsvis viser sig at være fra den perifere ældre stenalder. Klenck forstår godt den oprindelige skepsis blandt arkæologer, men han mener, den vil dø hen, efterhånden som flere forskere og konservatorer færdiggør analyser og offentliggør rapporter i videnskabelige tidsskrifter. Han siger, at bevismaterialet er vidtrækkende, og samtidig er kun lidt af konstruktionen besigtiget endnu, da området er svært tilgængeligt og dækket af is.
Det fremgår af et nyt kapitel til Henri Nissens bog. Det kan dog stadig ikke fastslås, om der virkelig er tale om Noahs Ark. Kapitlet er kommet med i den engelske udgave af bogen og foreligger nu også på dansk i et 16 siders hæfte i samme format som bogen og med farveillustrationer. Hæftet kan derfor lægges ind i den danske udgave af bogen som kapitel 28.

Hæftet, der koster 20 kr. + forsendelse, kan bestilles hos Udfordringens bogsalg eller på www.hosianna.dk
Bjarne Nederby Jessen