Fede og sunde

De lider ingen kvaler, deres krop er sund og fed, skriver Asaf frustreret om de ugudelige i Salme 73. Det er ikke lige de to ord, som vi ville koble sammen!
Jeg kan ellers godt lide tanken! Men egentlig minder den blot om, at sult var et større problem end overspisning på det Gamle Testamentes tid. Sådan er det stadigvæk i nogle områder af verden. Men flere og flere steder bliver det modsatte problemet.
Det lyder så let, når kosteksperter fortæller, at vi kun skal spise, til vi er mætte, eller at vi skal tage de sunde valg. Og Bibelen bakker dem endda op ved at sige, at vi skal behandle vores krop som et tempel for Helligånden. Men det er ikke altid så let at få til at fungere i praksis.
Jeg tror ikke, at ugebladenes kroniske krops- og mad-fiksering er løsningen. Men det nytter heller ikke at være ligeglad – selvom jeg nogengange får lyst til at leve på den måde som Rasmus-modsat til et sundhedshysterisk samfund.
Så hvordan finder vi balancen? Det er et godt spørgsmål.
Måske skal vi se ind bag vores personlige udfordringer med mad og spørge os selv, hvorfor vi ikke passer på vores Gud-givne krop? Måske skal vi bare tænke praktiske løsninger og vænne os til at gøre noget andet, end vi plejer? Måske skal vi lære at finde vores trøst hos Gud i stedet for i kosten? Måske noget helt fjerde, fordi du er et helt unikt menneske, som kæmper på din måde?
Uanset, så står der heldigvis i en dejlig børnesang:
Tynd som en tændstik, rund som en bold,
eller midt i mellem?
Du er dig og du duer x3
Ja du passer perfekt i Guds plan.
Gud venter ikke utålmodigt på, at vi får styr på alle de problematiske områder i vores liv. Han bruger os lige der, hvor vi er, som vi er, hvis vi vil bruges. Og så arbejder han med alle vores mislykketheder hen ad vejen. Det er da opmuntrende.
Af journalist Eva Jørgensen