Tro på den fede måde

400 feststemte teenagere – klædt i hvidt, som både var kristne og ikke-kristne fik vist, at man sagtens kan feste uden alkohol og stoffer.Der var alt lige fra verdensmesteren i BMX til en DJ fra New York, da BELIEVE XL fik omkring 400 teenagere til at danse, feste og have det sjovt.

– Vi ville gerne lave en teenage-fest, som var ”big-size”. Derfor kalder vi det for BELEIVE XL, siger Peter Hedelund, som er skoleleder på efterskolen Euroclass, der arrangerer festen.
– Vi vil gerne lave et alternativ til de fester, de unge alligevel render til. Vi har ikke noget imod barer og diskoteker, men vi synes det kunne være fedt, at skabe en atmosfære som på en eller anden måde er guddommelig. Vi ved fra erfaring sidste år, hvor vi var 300 teenagere, at den stemning vi fik frem, var noget som hypede helt vildt og havde en kvalitet, som matchede og nok også overmatchede de tilbud man kan få rundt omkring i byen.
En alternativ
måde at feste på
I år havde hele 400 teenagere fundet vej til arrangementet. Og de var begejstrede. Der blev danset, grinet, spist slik og drukket masser af sodavand.
– Vi vil gerne give stof til eftertanke og vise, at der er mere mellem himmel og jord, forklarer Neil Tye, som er lærer på Euroclass og fortsætter:
– Sidste år på Lunderskov Efterskole sagde mange af eleverne til deres lærere, at det var super fedt, ”og det bedste var, at vi ikke engang var fulde!” Vi giver dem et lille såkorn af hvad vi tror på, og vi tror det kan vokse sig til noget større; den tanke eller ide om, at der er noget større og andet end hvad de er vant til at gøre.
Vær dig selv
og byg relationer
Peter tror, at de gode oplevelser teenagere har, blandt andet skyldes, at de kan være sig selv.
– For det der sker mange gange, når man tager stoffer eller drikker er jo, at man ikke er sig selv. Man bliver til en anden og spiller den rolle hver gang man er til fest. Og man mister sig selv, siger Peter, som selv har levet på den måde da han var yngre. Neil supplerer:
– Det er også det vores budskab er på skolen: Vær dig selv og involver dig med andre mennesker. Det er sådan man bygger venskaber med hinanden. Det er også det bedste for kristne teenagere.
– Vi vil ikke være et skod-alternativ, som har et lavere kvalitetsniveau end det der er. Vi vil have et bedre niveau. Og bare det at der ikke er stoffer og alkohol gør, at man kan være sig selv og det er allerede bedre. Men også de præstationer vi laver, kan vi være stolte af, mener han.

All Access BMX Crew med den tidligere verdensmester Thomas Hansen leverede et imponerende show.

Skolens egne nuværende og tidligere elever optrådte med både dans og rap for at sætte gang i festen.
Peter og Neil drømmer om, at eleverne bliver inspireret af den høje standard de ser, så de kan gå ud og gøre noget af det samme og udleve deres personlige drømme med Guds Ånd i dem. De ønsker, at eleverne bruger deres talenter til at bringe Guds standarder ud i verden. Denne lørdag aften var i hvert fald vellykket, og der kan ikke være meget tvivl om, at de teenagere der var kommet fra hele Danmark fik en aften, som de ikke glemmer lige med det samme.

Selv BMX-folkene dansede med, som man kan se på cyklerne, som blev løftet op…!

I næste nummer kan du læse et interview med DJ Kenny Mitchell, hvor han fortæller om sin oplevelse med at være kristen og DJ i en dansekultur, som mange kristne tager afstand fra på grund af det store fokus på druk, sex og stoffer.