Batman bliver til Moses

Hollywood har langt om længe fået øjnene op for de mange fantastiske beretninger i Bibelen. Christian Bale skal sandsynligvis spille Moses i en ny storfilm, som ikke er den eneste…Den nye film hedder ’Exodus’, og det er Ridley Scott, som skal instruere den prisvindende skuespiller.

Det er ikke første gang, at Christian Bale spiller en helt. Men denne gang skal han ikke spille en fiktiv tegneseriefigur, men derimod en virkelig person fra verdenshistorien, som stadigvæk er en helt for millioner af mennesker over hele jorden.

Filmen handler om Moses og israelitterne i deres kamp for frihed fra egypternes slaveri. Bale er stadigvæk kun i de indledende samtaler omkring sin rolle, så det er ikke helt sikkert, at han tager rollen. Men mon ikke Bale, ligesom en anden af de største stjerner i Hollywood, Russell Crowe, tager rollen i en af Bibelens mest fortalte beretninger?
Instruktør Ridley Scott har i hvert fald nærstuderet Bibelens skrifter, og han har set nogle detaljer, som han vil fokusere på, fortæller han til Christian Post:
– Det, som interesserer mig omkring Moses, er ikke alle de store ting, som alle allerede kender. Det er ting, som hans forhold til Ramesses (som var farao). Helt ærligt hørte jeg ikke efter i skolen, da de fortalte historien om Moses. Nogle af detaljerne i hans liv er ekstraordinære, siger han.

Kristne film er hotte

Lige siden Mel Gibson i 2004 brugte sine egne sparepenge på at skabe storfilmen Passion of the Christ, som blev en overraskende stor succes over hele verden, har der været en voksende interesse i Hollywood for at lave film baseret på Bibelen.
Senest er der lavet en meget anmelderrost serie på ti afsnit fra Bibelen, som vi tidligere har skrevet om i avisen.
Steven Spielberg skulle have instrueret en anden film om Moses, men det ser ud til, at det i stedet for bliver Oscar-vinderen Ang Lee, som instruerede ’Life of Pi’.
Russell Crowe skal som sagt spille Noah, og Brad Pitt er i samtaler om at spille Pontius Pilatus i en film, som handler om den romerske leder, der vaskede hænder efter at have fået Jesus dømt til døden. Dwayne ”The Rock” Johnson skal – selvfølgelig, fristes man til at sige – spille kæmpen Goliat mod David, som spilles af Taylor Lautner.
Desuden forventes det, at klassikeren ’Ben Hur’ fra 1959 bliver genindspillet, men her er der ikke offenliggjort nogle roller endnu.

Bale kommer sandsynligvis til at lære Moses rigtigt godt at kende, hvis han som forventet vælger at spille rollen som lederen af israelitterne.
Far ven med biskop

Mens Christian Bale ikke selv er specielt troende, men dog godt kan lide Jesus’ grundlæggende budskab, så er hans far ofte i kirke – og desuden gode venner med biskoppen.
– Jeg har altid forestillet mig Jesus som Neil Diamond (amerikansk sanger), da jeg var yngre. Min opvækst var ikke religiøs, men en nysgerrig én. Min far var bedste venner med biskoppen og fascineret af religion. Jeg kom tilbage fra kirken, og min far ville sætte Neil Diamond på anlægget. Så jeg har altid forestillet mig Neil Diamond med et stort hvidt skæg, stående i en kjortel og prædike for masser af mennesker…jeg går i kirke ved lejlighed, men jeg følger ikke nogen bestemt religion. Hans (Jesus red.) grundlæggende budskab, som omfatter alle mennesker, var stort, forklarer Bale i biografien ”Christian Bale: The Inside Story of the Darkest Batman.”
Uanset hvilken tro Bale har, så vil de mange bibelske film uden tvivl skabe en større interesse for Bibelen, og kirker over hele verden får foræret nye redskaber til at formidle det kristne budskab på en levende og fængende måde.