Tid til Time-out

Brug sommerferien til at lade op,
gøre status og finde Guds plan for dit liv.
Der er to slags mennesker, som læser dette:
1) Dem der har alt for meget, og som desperat har brug for at blive aflastet, – og
2) Dem, der stort set kun nyder, hvad andre sørger for.

Undskyld, hvis nogen føler sig ramt. Men generelt siger man, at 20 pct. knokler og 80 pct. nyder. Så selv om Udfordringens læsere er af en særlig kvalitet, så er der måske alligevel et par procent, som godt kunne påtage sig lidt mere ansvar og gøre lidt mere for andre?
Selv i de bedste menigheder, som fx Hillsong i Australien, måtte præsten Brian Huston for nylig holde en prædiken om, at vi ikke kun kan forvente at nyde – fx en god kirke, et godt hjem, friske strande, osv. Det kommer ikke af sig selv. Hvis vi vil nyde, må vi også yde vores del.
Er der områder, hvor vi overlader for meget til andre?

Hvis du er en af de overbebyrdede, må du først spørge, om du egentlig har travlt med det rigtige…?
På side 3 fortæller Signe Walsøe om, hvordan en halssygdom fik hende til at gøre status og opdage, at hun havde travlt med det forkerte. Hun snakkede med Gud, fandt tilbage til sit oprindelige kald og lagde stilen om.
Sommerferien må ikke blive så stresset, at der ikke er tid til at kede sig lidt, lade hænderne synke, løfte blikket op til Gud og sammen gøre status.Tænk, hvis du kunne vende hjem fra ferie med en ny forståelse af, hvad du skal i dit liv. Gud kan faktisk svare os konkret. Det gjorde han for mig for et år siden. Jeg skulle omprioritere. Og det, der hjalp mig, var spørgsmålet: Hvad er dine vigtigste opgaver? (Her skal du ikke nævne 97 opgaver, men de overordnede opgaver, fx min familie, mit job, min kirke…) Når du så har 3-5 opgaver, så snak med Gud om, hvordan du skal prioritere og skære væk.
Lad ikke omstændighederne styre de dyrebare liv.
Gud har mindst én særlig opgave til enhver af os. Når du finder den, véd du også, at han står bag og vil hjælpe dig med den. Han vil lade tingene ”gro, mens vi sover”. Han vil ”lade vores planer lykkes,” hvis vi blot holder op med at ignorere ham.
Gud er meget mere genial, end vi er. Han er mulighedernes Gud. Invitér ham indenfor og begynd at lytte til hans geniale råd.

Af redaktør Henri Nissen