Læge skrev bog, du kan gi’ din nabo

Poul Henning Krog har skrevet en ”anti-depressiv” bog om troen og livet.
Poul Henning Krog har skrevet en ”anti-depressiv” bog om troen og livet.

I januar skrev Poul Henning Krog om sit liv og sin tro – på Facebook. Nu er hans indlæg trykt som en bog. Og på sommercamps forærer han 1500 bøger væk i håb om, at andre vil give bogen til deres nabo…

Hvis du er så heldig at være på Apostolsk Kirkes sommercamp d. 8. juli eller Pinsebevægelsens sommercamp den 14. juli, så vil læge Poul Henning Krog tilbyde dig en gratis bog.

Poul Henning Krog har nemlig fået en god idé til at bryde isen overfor naboer og bekendte, når det gælder tro.

Skrev på Facebook

Poul Henning skrev i januar nogle uhøjtidelige indlæg på Facebook om livet og troen.
På den måde kom han til at snakke med naboer og andre om ting, som normalt kan være lidt vanskelige at snakke om. Han fik hurtigt mange læsere, hvilket inspirerede ham til at oprette en blog.
Skt. Hans aften fik han også mulighed for at læse nogle af sine historier op ved bålet for 40 naboer og andre.
Og nu udkommer 40 indlæg i en bog ”Kære hr. Tyv” på Udfordringens forlag.

Gi’ det videre…

Poul Henning har nemlig fået den idé at udgive sine essays i en bog – og forære 1500 af dem væk på forskellige sommercamps…!
Han håber så, at modtagerne vil give bogen videre til andre, så de måske på den måde kan komme til at snakke om, hvad de tror på – men på en uhøjtidelig måde og med lidt humor.
– Jeg siger måske de ting i bogen, som læserne ikke selv kan få sagt. Som kristne er vi jo vidner. Vi skal fortælle andre de gode nyheder. Men det er ikke et korstog. Det gælder om at møde andre, som de er, siger forfatteren.

”Anti-depressiv”

Han kalder selv bogen for lys og anti-depressiv, og som læge har han hjulpet mange til at få et bedre liv. Ikke så meget med medicin som med omsorg og samtaler – og bøn.
Poul Henning arbejder nemlig meget med misbrugere og mennesker med problemer. For øjeblikket er han tilknyttet et behandlingssted i Oksbøl.

Pigen i gymnasiet

Poul Henning kommer selv fra Svendborg. Hans farfar var domorganist i Haderslev, og familien var kirkeligt indstillet. Alligevel gjorde en pige i gymnasiet et stærkt indtryk på ham. Hun var kristen på en anderledes måde. Hun stod ved sin tro og læste ofte i sin bibel i frikvartererne!
Poul Henning havde i teenage-årene mistet noget af sin barnetro, men han blev fascineret af den troende pige.
En dag tog Susanne ham med til en ungdomsgudstjeneste i pinsekirken i Rudkøbing.
Her oplevede han, at Gud gav ham et specielt tegn, som matematisk ikke kunne ske.
Og i de kommende dage vendte han rundt og fik en personlig tro – og det blev begyndelsen på en livslang tjeneste for Gud og andre mennesker.
Og et ægteskab med Susanne – hans frelsende engel.
Hendes forældre er i øvrigt Bodil og Jacob Jacobsen, som har været missionærer i Julianehåb på Grønland.
Pædagogisk læge
Poul Henning blev uddannet som læge, men efter kun to års lægearbejde blev han i stedet lærer og forstander på pinsevækkelsens efterskole i Mariager. Han var da kun 29 år.
Efter ti år på efterskolen læste Poul Henning i tre år teologi på Fuller universitetet i USA, samt i København. Herefter var han seks år også frikirkepræst i Mariager.

Bøn som ventil

De seneste ti år har familien boet i Svendborg. De har tre voksne børn. Her har Poul Henning været involveret i et lokalt rehabiliteringscenter, Elleruphus, hvor man også opnåede gode resultater med bøn ved siden af de traditionelle behandlingsformer.
– I en rapport blev vores bønspraksis faktisk nævnt positivt af myndighederne som en ”overtryksventil”, fortæller han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Døber muslimer

Susanne er præst i Rudkøbing på Langeland. Og hun oplever også fantastiske ting med de lokale asylansøgere fra centret i Bagenkop, som hun har døbt adskillige af. Faktisk i nærheden af de 30…!
Så det er en spændende familie, vi møder i Poul Hennings nye bog med den specielle titel: Kære Hr. Tyv!

Hvis du ikke er så heldig...  ...at være på en af de sommercamp, hvor Poul Henning Krog forærer sin bog væk, eller hvis du gerne vil have flere til at forære væk, kan du købe bogen hos Udfordringen.  Derved er du med til at støtte Poul Hennings gode idé økonomisk.  Bogen koster 150 kr. og kan bestilles gennem Udfordringens bogsalg og hjemmesiden hosianna.dk (for abonnenter som sædvanligt minus 5 pct. rabat). Ved køb af mange eksemplarer kan du aftale direkte hos Poul Henning phkrog@hotmail.com.
Hvis du ikke er så heldig…
…at være på en af de sommercamp, hvor Poul Henning Krog forærer sin bog væk, eller hvis du gerne vil have flere til at forære væk, kan du købe bogen hos Udfordringen.
Derved er du med til at støtte Poul Hennings gode idé økonomisk.
Bogen koster 150 kr. og kan bestilles gennem Udfordringens bogsalg og hjemmesiden hosianna.dk (for abonnenter som sædvanligt minus 5 pct. rabat). Ved køb af mange eksemplarer kan du aftale direkte hos Poul Henning phkrog@hotmail.com.

Kære hr. Tyv…

Her er et eksempel på de 40 korte indlæg, som findes i bogen ”Kære Hr. Tyv”:

Kære Hr. Tyv

Min mormor og bedstefar boede i Haderslev i 70 år. Hvorfor de hed mormor og bedstefar og ikke mormor og morfar, ved jeg ikke. På et tidspunkt havde de en kvinde boende hos sig. Kvinden havde en cykel, som en nat blev stjålet. Min bedstefar blev involveret, og han satte sig resolut ned og skrev følgende annoncetekst til Jyske Tidende:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Kære Hr. Tyv.

Vi går ud fra, at der må være sket en Misforståelse.
Vores Logerende har mistet sin Cykel. Tak, at De vil være så venlig at levere Cyklen tilbage.

Ud over at være en kendt og dygtig domorganist var min bedstefar også en elskværdig og hengiven kristen, der troede på, at det altid hjælper at bede til Gud. Bedstefar bad til Gud, og miraklet skete: cyklen kom tilbage på sin vante plads.
Den slags historier gør indtryk!

Her i familien har vi ikke helt haft det med tyverier på samme måde. Da vi boede i Mariager, oplevede vi, at der var indbrud først i vores eget hus og senere i den forstanderbolig, vi et par år efter flyttede hen i.
De professionelle tyve gennemgik alle vores ejendele og alt vores inventar. Efter en systematisk gennemgang konstaterede tyvene tilsyneladende, at der ikke var noget af værdi, hvorefter de – formentlig slukørede – forlod gerningsstedet.
Vi syntes jo nok, at det havde været mere hensynsfuldt at stjæle et eller andet, men nej, deres professionelle vurdering var uomtvistelig: Vi ejede ikke noget, der var værd at stjæle – hverken første eller anden gang de forsøgte sig.
Efter vores mening havde vi ellers et smukt hjem, og hvert år betalte vi trofast vores indboforsikring med en inventarsum på 700.000 kr., men sådan kan man jo se forskelligt på tingene.
I samme boligområde i Mariager var der nogle år senere igen indbrud, og da tyven stak af sted, blev han opdaget af en nabo. Naboen greb spontant et stykke brænde og jagtede tyven i lang tid, inden han til sidste med et fantastisk kast ramte tyven i nakken, hvorefter han overmandede ham. Ja, der er mange tilgange til tyveri. Heldigvis undgik tyven kraniebrud.
I 2013 havde vi igen indbrud – denne gang i vores hus her på Tåsinge. Her er tyvene åbenbart knap så kræsne, for de tog et par smykker og lidt kontanter med sig.

Dog har jeg tænkt, at den bedste tyveriforsikring fortsat er ikke at eje noget af værdi. Det er den samme tyveriforsikring, som Jesus anbefaler os at tegne:
’Saml jer ikke skatte på jorden… hvor tyve bryder ind og stjæler. Men saml jer skatte i himlen… hvor tyve ikke bryder ind og stjæler. For hvor din skat er, dér vil også dit hjerte være.


Artiklen fortsætter efter annoncen: