Profeti om nyt job går nu i opfyldelse

s2_arne bygFor 5 år siden fik Arne Byg en profeti fra den afrikanske prædikant Ernest Amoratin.

– Du er en Guds mand, sagde prædikanten bl.a. – Og alt er klar til, at du kan starte selvstændig virksomhed.
Arne havde i 27 år arbejdet for kornstofvirksomheden Aller Mølle og var netop et par år før skiftet til Dansk Skadedyrskontrol. Han havde nok drømt om at blive selvstændig, for han var vokset op på en gård. Men troede ikke lige, det var muligt.
Men i løbet af få år lagde tingene sig til rette. Et svensk firma overtog den virksomhed, Arne arbejdede for. Men overgangen var meget svær, selv om Arne forsøgte at løse problemerne som tillidsmand.
– Jeg kom for et års tid siden tilfældigt med en bemærkning til en kunde om, at hvis vi ikke kunne få tingene til at fungere, kunne man jo starte op for sig selv. Den bemærkning fangede en medarbejder på Brdr. Ewers, og de foreslog at vi sammen startede Ewers Skadedyrsbekæmpelse.
Det tænkte vi så over, og efter en del spekulationer og bøn, havde jeg fred i at gøre det, fortæller Arne, som er gift med Hanne og far til tre voksne børn.
Og den første uge gav kontrakter for 30.000 kr., så han er fortrøstningsfuld.

Kender landbruget

Foreløbig er Arne den eneste ansatte i det nye firma, og Brdr. Ewers tager sig af administration og fakturering, ligesom virksomheden har tilbudt sine mange landbrugs-kunder at få skadedyrsbekæmpelse med i pakken.
Brdr. Ewers A/S er Danmarks største privatejede grovvareselskab med 120 ansatte og en omsætning på 1,3 mia. kr. Firmaet kunne i 2013 fejre 165 års- jubilæum som privat korn og foderstofforretning.
Arne er godt inde i de problemstillinger, som landmænd kan komme ud i, hvis deres bygninger, besætninger og maskiner er udsat for skadedyrsangreb – ofte med store omkostninger til følge.
– Det gælder jo først og fremmest rotter. Men vi tager os selvfølgelig også af hvepse, myrer, lopper og andre kryb, lover han.

Aktiv kristen

Udfordringens læsere har tidligere mødt Arne, da han for nogle måneder siden foreslog, at vi alle gjorde bededag til en rigtig bededag. Det førte til flere samlinger rundt om i landet.
Arne kommer ikke oprindeligt fra et meget kirkeligt hjem, men en god nabo, som er cykelsmed, talte med ham om Gud. Arne begyndte sammen med Hanne at tage med til møder og gudstjenester, selv om kirken aldrig tidligere havde sagt ham noget.
Han blev overrasket over, at det kunne være så spændende at gå i frikirke, og at prædikenerne faktisk handlede om noget, man kunne bruge. Så Arne og Hanne kommer nu fast i Apostolsk Kirke i Kolding.
Tidligere havde han også dyrket karate gennem 23 år for motionens skyld. Men efterhånden, som han kom op i graderne indenfor kampsporten, blev undervisningen mere åndelig med påvirkning fra østlig religion. Arne besluttede derfor at droppe karaten til fordel for ”den ægte vare” – troen på Jesus Kristus.