Irak: Over 20.000 kristne samlet til bøn om fred

De fleste deltagere i det store bedeevent i Erbil måtte flygte fra deres hjembyer for to år siden. Nu beder de Gud om at kunne vende hjem til en rolig hverdag uden IS, fortæller CBN News.
De fleste deltagere i det store bedeevent i Erbil måtte flygte fra deres hjembyer for to år siden. Nu beder de Gud om at kunne vende hjem til en rolig hverdag uden IS, fortæller CBN News.

Fredag d. 18. november var ’Kristus-dag’ i byen Erbil, mens kampene mod IS fortsatte.

Over 20.000 irakiske kristne fra forskellige kirker mødtes i Erbil til bøn for kampen mod IS og genopbygning af deres land.

De fleste af deltagerne måtte forlade deres hjembyer for to år siden, oplyser CBN News. Nu mødtes de så til bøn for deres land. En gruppe unge bar store skilte med navnene på de byer, som de i sin tid måtte flygte fra.

– Ideen med eventet er at bringe kristne sammen til bøn for deres land. Det blev taget af IS, og vi tror, at det skal renses. Når vi beder for dette land, tror vi også, at folk vil vende hjem med en ny ånd for en ny situation, sagde Mahra Barbary fra Life Agape til CBN News.

Gud er ikke færdig med Mellemøsten

Fabian Greche, der er medstifter af The Mesopotamia House of Prayer i det nordlige Irak, mener, at Gud stadig har en plan for Mellemøsten.
– Vi kan så let blive præget af mørket omkring os. Det påvirker os, men hvis vi ser på Jesus og hans ord, kan vi se, at Gud ønsker at udgyde sin Ånd. Han vil komme tilbage for at hente en brud, og han vil finde en i Mellemøsten, sagde han.

Transmitteret af SAT-7

De mange kristne var samlet til bøn, mens der foregik intense kampe i Irak, hvor landets styrker sammen med koalitionen fortsat belejrer Mosul for at fordrive IS fra byen. Eventet i Erbil blev transmitteret til hele Mellemøsten via SAT-7.

Arrangementet varede seks timer og foregik i slutningen af deltagernes 50 dages faste. Mange af dem udtrykte håb om, at de snart må vende tilbage til en fredelig hverdag uden IS.

En stor gruppe unge klædt i hvide t-shirts stod sammen, så de dannede et kors. Samtidig sendte de balloner af sted med bønner for hele landet, forklarer programdirektør George Makeen fra SAT-7 ARABIC.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



- Jeg bad om, at vi må kunne vende tilbage til vores by i fred, fortæller flygtningen Sama. Hun repræsenterede byen Qaraqesh.
– Jeg bad om, at vi må kunne vende tilbage til vores by i fred, fortæller flygtningen Sama. Hun repræsenterede byen Qaraqesh.
Folk føler håb og frygt

Programdirektøren tilføjer, at mange områder i Irak allerede er befriet fra IS. Men de mennesker, der har oplevet både vold og frygt de sidste to år, står over for store udfordringer, før de kan få et normalt liv igen.

– Jeg beder om Guds fred og visdom for dem i disse svære tider. Mens irakerne fejrer deres succes’er i kampen mod IS og befrielsen af deres byer, er der stadig frygt for vold fra Shia-millitser, regionale konflikter mellem hovedaktørerne (Tyrkiet, Iran og Saudi-Arabien), konflikter mellem forskellige religiøse og etniske grupper (Shiaer, Sunnier, arabere og kurdere) – og den frygt, folk føler ved at skulle vende tilbage til de hjem, de blev tvunget til at forlade. Alt dette begrænser den glæde og det håb, folk skulle følge nu.

Jeg beder Gud give lederne visdom til at hjælpe deres folk, så de aktuelle begivenheder må være begyndelsen på en bedre fremtid, slutter George Makeen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: