Tv-vært roses for gode nyheder

Danmark er ingen jammerdal, mener Mikael Kamber, som modtog KLF buketten for sine gode nyheder i TV2’s 19-udsendelse.

TV 2’s nyhedsvært Mikael Kamber har modtaget en blomsterbuket af KLF, Kirke & Medier for nyhedsindslaget 19 Inspiration.

Nyheder om noget, der lykkes, inspirerer mest. Og det er baggrunden for, at 19 Inspiration sendes som fast indslag i 19-nyhederne på TV 2.
Det har initiativtager og nyhedsvært Mikael Kamber nu fået en buket for af Danmarks største mediebrugerorganisation.

– Vi bombarderes med triste, skræmmende og negative nyheder dagen lang fra alle medier. En så massiv påvirkning med negative nyheder påvirker vores syn på den verden, vi lever i, og derfor vil vi gerne belønne Mikael Kamber og TV 2 Nyhederne for at gå mod strømmen med deres 19 Inspiration, fortæller KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.

Ingen jammerdal

Mikael Kamber takker for blomsten og fortæller om baggrunden for 19 Inspiration:
– Hvis du ser en gennemsnitlig dansk nyhedsudsendelse eller avis, så vil du tro, at Danmark er en jammerdal. Og det er jo ikke tilfældet! Derfor har jeg i mange år været fortaler for, at vi lavede et fast element med gode nyheder i 19-udsendelsen. Når vi gør det med stempel på, viser vi, at vi er stolte af det og står ved, at gode nyheder også er en del af nyhedsdækningen, fastslår han.
19 Inspiration handler om ”noget, som simpelthen bare er gået godt”, som Mikael Kamber udtrykker det. Det kan for eksempel være folk, der har fundet løsninger eller bud på løsninger. Eller folk som bare lykkes.

Seerne vil inspireres

Og seerne er glade for det positive element i nyhedsudsendelserne, fortæller Mikael Kamber:
– Tilbagemeldingerne på 19 Inspiration er fuldstændig entydige: Seerne er vilde med det! De har længtes efter historier, som inspirerer!

Derfor skal konceptet udvikles:
– Nu vil vi gerne have inspira-tionshistorierne højere op i udsendelserne. At de også handler om de tungere samfundsspørgsmål. Noget af det, som I formentlig kommer til at se i løbet af 2017, er, at vi skruer op for den del af 19 Inspiration, som hedder bud på løsninger, lover Mikael Kamber.

Og det får ros af Mikael Arendt Laursen fra KLF, Kirke & Medier:
– Konstruktive nyheder skaber konstruktive tanker og dermed konstruktive mennesker, siger han.