Nye venner med på vejen

Temaet var ’På vej sammen’, da Indre Mission holdt årsmøde i Skjern i sidste weekend.

Temaet var ’På vej sammen’, da Indre Mission holdt årsmøde i Skjern i sidste weekend.

Af Daniel Martin Lanting

– Hjertet springer af glæde over de brødre og søstre fra andre lande, som har fundet troen på Jesus, selv om det kunne have kostet dem livet.

Det siger Bjarne Taulborg fra Region Syd, der var en af de 1300 deltagere på IMs Årsmøde. Sammen med tre andre kommenterer han her nogle emner fra Hans-Ole Bækgaards formandsberetning om omstruktureringer, overskud på bundlinjen – og flere unge missionærer i IM.

Altid i mission- sammen

– Vi må aldrig glemme at være noget for vores naboer, arbejdskammerater og kollegaer. Vi må turde vise, at vi er kristne der, hvor vi er. Og IMs mange frivillige fortjener et skulderklap. Temaet, ”På vej sammen”, handler også om de frivillige, understreger Bjarne Taulborg.

Regionslederen taler om flygtningene, hvoraf mange er blevet døbt i hans egen sognekirke:
– Når de kommer til vores land, skal vi være rigtig gode til at tage imod dem. IM er med til at holde 7 sommerlejre for flygtninge, for at fortælle dem om Gud, og for at de kan få en endnu stærkere tro.

Lige nu er det måske ikke danskerne, men mine venner fra Syrien eller Iran, der skal komme til tro her i vores land. Tænk, at vi kan få lov til at opleve det – vi har et kæmpe ansvar her, understreger Bjarne Taulborg.

Mere bevægelse, tak!

Indre Missions nye struktur fungerer. Og når økonomien hænger sammen, kan man sætte fokus på budskabet, mener kommunikationschef Asbjørn Asmussen.
– Bevægelse handler om, at vi skal være drevet af visionen, af branden for at nå danskerne med evangeliet, frem for at pleje Indre Mission som forening. Og bevægelsestanken betyder, at der skal vi have alle med. Det er ikke bestyrelsen, men alle de frivillige, som virkelig trækker det tunge læs. Og Indre Mission må blive stærkere som en evangelist-røst ind i folket.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Stemningen er præget af optimisme pga
den gode økonomi og de mange nye, yngre medarbejdere, siger Asbjørn Asmussen.
Religions-forskrækkelsen

– En af IMs store udfordringer er, at vi som kristne bliver marginaliseret, mistænkeliggjort og betragtet som nogen, der ikke vil vores samfund. Og det tror jeg skyldes hele islam-forskrækkelsen. I demokratiets navn må man ikke gøre forskel på folk. Og så kommer alle vi som brænder for den kristne tro med i den samme pulje. Det skaber en generel afstand.

Men folk i dag er ikke er så fordomsfulde over for kristne, som de var for 10-20 år siden, vurderer Asbjørn, som ser meget optimistisk på IMs fremtid:
– Noget af det, der kendetegner årsmødet, er en meget optimistisk stemning. Både i kraft af den gode økonomi, men også pga. de nye ansatte. Inden for den sidste måned har vi ansat 4 nye missionærer. Og der er flere på vej!

To-benet ”Break” for unge

Daniel Præstholm fortæller om det nye koncept ”Break”, som skal styrke ungdomsarbejdet.
– Vi har o. 100 junior-klubber og kun 35 teenklubber. Det er et interessant fald, mener ungdomskonsulenten fra Midtjylland.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Noget af løsningen kunne være ligesom ”to ben”. Det ene ben er de fysiske arrangementer. Vi har lige haft Å-festival, og der kom rigtig mange. Der er teen-camps og MTC (Mørkholdt TeenCenter), og Juniorlejre og gospel-kids lejre, så der foregår en masse for målgruppen. Men nogle gange må man synliggøre det, mener Daniel Præstholm.

Han fortæller om ”Det andet ben”, som er en ressourceside for ledere. Hjemmesiden Break.dk. blev lanceret i weekenden.
– Visionen for Break er, at vi fastholder unge i et sundt, kristent fællesskab. Men vi må også se de ledere, der er i arbejdet.

Det handler også om at bygge bro imellem DFS (søndagsskolerne) og IMU. Vores håb er, at der må komme flere kristne fællesskaber, slutter Daniel Præstholm.

– Indre Mission er os alle sammen, ikke bare missionærerne, siger IMU-formand Peter Jensen fra Esbjerg.
Vi skal alle i gang

Peter Jensen fra Esbjerg kommenterer den nye struktur:
– Der er kommet lidt mere frirum i forhold til medarbejdere. Man kan rette lidt mere ind efter, hvad der er relevant. IM er jo en græsrods-bevægelse, en lokal-forening, og IM er os alle sammen. Og det syntes jeg godt man kunne fornemme i formands- beretningen. Det handler om at styrke det lokale arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Førhen skulle en missionær kunne lidt at det hele: Forkynde, lave børne- og teenarbejde og tale til de ældre. Men nu er missionærerne ansat i regionerne, og man tager hensyn til folks forskellige kompetencer.

I Esbjerg havde vi en missionær, som bar rigtig meget. Lige pludselig er han der ikke længere, og så mangler vi ressourcer. Hvis de specialiserer sig og engagerer folk mere, så kan arbejdet fortsætte, når missionæren ikke er der længere. Det tror jeg også, man er bevidst om i Indre Mission.

Vi skal alle sammen engagere os, vi skal i gang. Det handler ikke om, at alle de ansatte skal stå med læsset, slutter IMU-formanden fra Esbjerg.

Årsmødet sluttede med, at de 1300 deltagere bad for Danmark under afslutningsmødet lørdag aften.