En bred invitation til fordybelse

Saligprisningerne. Beatitudes hedder de på engelsk. Og det er også titlen på Stu Garrard seneste udgivelse.

Den indeholder 16 musiske numre og fire tekstoplæsninger. Sangene bliver sunget af mere end ti kendte kristne kunstnere, som også har skrevet dem i samarbejde med Stu G, som han kalder sig.
Sammen med cd’en udgiver det tidligere Deliriousmedlem også en bog og en film med samme tema: Hvordan Jesus vender virkeligheden på hovedet i saligprisningerne.

Tekstlæsningerne er spredt ud på cd’en. De skal hjælpe med at fokusere på indholdet af sangene, som for langt de flestes vedkommende er teksttunge og med dominerende vokallyd i produktionen. Sangene er helt tydeligt produceret med respekt for den enkelte kunstner. Både Michael W. Smith, Hillsongs United, Matt Maher og Amy Grant lyder som sig selv.

Albummets første del har en lovsangsinspireret tilgang til emnet. Især Sons and Daughters lykkes med deres ”You will make a way”. Den vil jeg gerne synge igen i min lokale kirke.
I midtersektion har vi stille og tænksomme sange med både jazz, eksperimenterende softrock og traditionel kristen pop. Her er et af højdepunkterne datteren af en flygtning, Audrey Assad, som synger den smukke ballade: ”I will be your home”.

De sidste sange har på forskellig vis lidt mere tempo i sig. Stu Garrards eneste solonummer er rigeligt firserrocket til mig, men et andet og overraskende ungt nummer har også sneget sig ind her. Propaganda får sagt det præcist, som det er, med hiphopsangen ”Make a little trouble”.

Som afslutning serverer Brilliance, med det ene af albummets to bonustracks: ”Makers of the Peace”, et lækkert stykke folkpop.

Alt i alt er dette et album, som har rigtig meget på hjerte. Det betyder også, at det kræver noget at lytte til det. Både fordi alsidigheden kræver musikalsk åbenhed, og fordi albummet og hele projektet insisterer på fordybelse.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: