Hvem skal bestemme i din kommune?

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

I denne tid gør de politiske partier klar til næste byrådsvalg, som er til november. Og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der bestemmer i dit lokalsamfund.

I Ishøj har det socialdemokratiske byrådsmedlem Seyit Ahmet Özkan i et Facebook-opslag skrevet, at det er zionisterne (dvs. jøderne) og ikke de radikale muslimer, der står bag Islamisk Stat…!

S-borgmester i Ishøj, Ole Bjørstorp, har heldigvis efterfølgende bedt Özkan om at trække sig fra partiet.
Men den slags løgnagtige og anti-semitiske holdninger findes desværre ikke kun blandt muslimske indvandrere.

Enhedslistens danske medlem af byrådet i Køge, Niels Rolskov, bakker op og skriver: »Det er da almindelig kendt, at zionisterne har været dybt involveret i IS«.
En utrolig fræk løgn. Man fornemmer ”Løgnens Fader” bag den slags giftige jøde-fjendske udtalelser.

Men de ekstreme holdninger findes ikke kun på venstrefløjen. For nylig var der et medlem af Nye Borgerlige, der kom med anti-kristne udtalelser, hvorefter han blev ekskluderet.

Og det er heller ikke kun de ekstreme, vi skal passe på. Der er også ”pæne” politikere fra store partier, som ønsker at lukke kristne friskoler og andre kristne institutioner. Der er politikere, som vil forbyde børnene i at komme til julegudstjeneste. Og de gør det i humanismens og tolerancens navn…

Vær også samfunds-aktiv

Heldigvis er der rigtig mange positive politikere, som ønsker at gøre det bedste for børn, unge og ældre – og som værdsætter det frivillige og kristne arbejde.

Det er vigtigt, at vi troende kristne også går ind i det politiske arbejde i vores kommuner og forsøger at påvirke. Og det er en god idé at undersøge, om der er kristne opstillet i forvejen, så man kan samles om kandidater, der har en chance.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis partierne allerede har opstillet deres kandidater, så du ikke kan nå at komme med på en liste, så kan du gå i forbøn for dem, der er opstillet.
I alle de kommuner, der er grønne på Danmarks-kortet herunder er der små bedegrupper, som beder for borgmesteren og byrådsmedlemmerne, for den kommunale administration, skolerne, bedre sundhed, arbejdspladser – og imod kriminalitet og andre destruktive kræfter.

Tilslut dig bedegrupperne, eller opret en ny. Naturligvis kan vi også bede alene, men ”hvad to eller tre bliver enige om”, – det sætter himmel og jord i bevægelse.

Regionsråd for sygehusene

Udover kommunerne, så er der også valg til Regionsrådene, som bestemmer over sygehusene m.m. Det er også vigtigt at bede for, at vi får ansvarsfulde, medfølende politikere ind i disse råd. For sundhedsvæsnet fungerer desværre ikke så godt, som det gjorde dengang, hvor det var præget af en kristen indstilling. Men bøn kan forandre alt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: