IM sender 74 ansatte hjem

Corona-frygten presser Indre Missions økonomi. Felix Rejser og Hotel Hebron mister indtægter.

Indre Mission sendte 25. marts 74 medarbejdere hjem på grund af Corona-krisen.

Indre Mission har valgt at bruge den særlige mulighed for lønkompensation, så medarbejdere kan hjemsendes med fuld løn. Staten dækker 75% af lønudgiften til de hjemsendte.

”Beslutningen er taget, fordi en meget stor del af de arbejdsopgaver, som mange medarbejdere har, ikke kan løftes i den nuværende situation.

Desuden kommer lukning af alle genbrugsbutikker og Hotel Hebron samt aflysning af mange rejser med Felix Rejser til at koste Indre Mission dyrt,” hedder det i en redegørelse.

De hjemsendte betaler selv med fem feriedage eller afspadsering, og skal herefter holde arbejdsfri i en periode, som kan strække sig frem til 9. juni. Ordningen indebærer, at de, der hjemsendes, ikke må arbejde. Indre Mission må til gengæld ikke opsige medarbejdere i samme periode.

”Det er et meget drastisk skridt at tage, men i den aktuelle situation er det et privilegium, at vi har mulighed for at hjemsende medarbejdere på fuld løn med delvis lønkompensation fra staten,” siger generalsekretær Jens Medom Madsen.

Fortsat folk i huset

Han forklarer, at nogle få tilbageværende ledere og medarbejdere fortsætter med de opgaver, som kan udføres.

Det drejer sig især om opgaver med planlægning, kommunikation, administration, salg, kundeservice og online projekter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjemsendelsen omfatter heller ikke medarbejdere i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Ingrid Bjerre har været virksomhedschef i Indre Missions Hus siden 2015. Til venstre: Hotel Hebron i København er en af de største indtægtskilder for Indre Mission.

Mere underskud

IM regnede i forvejen med et underskud på 1,5 mio. i 2020.

– Det bliver umuligt at indhente det tabte, siger Ingrid Bjerre, der er virksomhedschef i Indre Missions Hus til bevægelsens eget blad IMpuls.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Store dele af Indre Missions økonomi kommer fra genbrugsbutikker, Felix Rejser og Hotel Hebron i København. Men indtægterne svigter nu, mens udgifterne ofte er de samme.

Forårsmånederne er normalt højsæson for Felix Rejser. Men indtil videre har rejsebureauet været nødt til at aflyse alle rejser til og med april. Det gælder bl.a. de populærere rejser til Israel og passionsspillet i Oberammergau.

– Hotel Hebron taber mange penge, selv om man har tilpasset mængden af personale. Hotellets belægningsgrad er faldet fra 85 til 15-20 procent, siger virksomhedschefen. Hun vurderer, at Corona-krisen vil få alvorlige konsekvenser for Indre Missions samlede økonomi.

De aflyste møder betyder også, at der kommer til at mangle en indtægt fra indsamlingerne på møderne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig mister Indre Missions værdipapirer værdi i øjeblikket.

– Ved årsskiftet havde vi værdipapirer for 23 mio. kroner, og de er noget mindre værd lige nu, men vi håber naturligvis, at de stiger igen på den anden side af krisen, siger økonomichef Leo Christensen.