En gavnlig ventetid hos lægen

Af Henri Nissen, Journalist

Sidste gang, jeg skulle til læge, glemte jeg det. Sekretæren var dog forstående. Jeg fik en ny tid, og alt var godt.

Nogle måneder senere skulle jeg igen til læge. Nu var det lægen, der ikke havde tid. Han var taget på sommerferie.
Hele sommerferien humpede jeg derfor rundt på en øm fod.

Nu ville jeg for alt i verden ikke gå glip af den tid, jeg havde i august, så jeg skrev en reminder ind i kalenderen dagen før.
Så kom dagen endelig, hvor min elektroniske kalender mindede mig om aftalen. Jeg humpede nu ikke længere, for i sommeren løb havde jeg lært at bøje tæerne som en klo, så det ikke gjorde så ondt, når jeg gik.

Jeg træner nemlig hver dag 1-1½ time med at gå op og ned ad bakker for at forberede mig til Udfordringens ekspedition til Mt Ararat sidst i august. Vi skal bestige det 5.165 meter høje bibelske bjerg, hvor Noah som beskrevet i 1. Mosebog kap. 8 vers 4 gik på grund med arken. Derom senere…!

Ventetid med gode samtaler

I lægens venteværelse kværnede en radio, så man ikke skulle gå i panik over det, man evt. fejlede. Jeg var nu mere ved at gå i panik over ikke at kunne slukke for den.

Jeg snakkede istedet med de andre patienter. Mange mennesker vil gerne snakke, hvis der blot er én, der tager initiativet. Og det var interessant. Jeg hørte fx om en mand, som var dement på grund af alzheimer. En højgravid kvinde fortalte, at hun ville vente med at lade sig vaccinere, så hun ikke risikerede at barnet tog skade – hvis nu…

Til sidst var der ikke andre end mig i venteværelset, så jeg læste en lang, men spændede artikel på min telefon om Annette Vilhelmsen, SFs tidligere formand. Hør bare:

Annette Vilhelmsen kirkebesøg

Annette Vilhelmsen var en forholdsvis uskyldig politiker, da græsrødderne gjorde hende til formand i oprør mod Villy Søvndals kompromisser i regeringen med S og R.
Men den idealistiske SF’er blev istedet fanget i magtspillet, da regeringen solgte DONGs aktier til Goldman Sachs …!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Goldman Sachs var hovedskurken bag finanskrisen i 2007-10 – og børskrakket i 1929 med sin børs-spekulation.

Annette kom nu til at stå som den SF-formand, der skulle forsvare det famøse udsalg af statens aktier, og hun følte sig dolket i ryggen af sine egne. Den 30. januar 2014 trak hun derfor partiet ud af regeringen og gik som formand.

Hun var så skuffet over det politiske liv, at hun bagefter bare gik og gik – væk fra Christiansborg – og ind i en kirke!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Bare det at sidde i det rum og mærke, at der er ting, der er større end én selv, partiet og regeringskriser, var godt, fortæller hun nu til TV2.
I 2015 tog hun også med sin mand på en fem ugers cykeltur ned gennem Tyskland, Frankrig og Spanien. De stoppede igen ved kirkerne, ”fordi der var toiletter og vand” – men måske også fordi hun fandt noget større i kirkerne?

Humpende op på Smertens Bjerg

Imens var der kommet nye patienter i venteværelset, og jeg faldt i snak med en dame om, hvorfor man fik en mødetid hos lægen, når jeg nu havde jeg siddet i 1 time og ventet…

Lidt efter kiggede lægen ud og spurgte, om jeg troede, jeg havde en tid. Ja, sagde jeg, for en time siden…! Og jeg fandt sms-indkaldelsen frem og læste op for lægen:
”Kære Henri. Husk du har en tid den 5. 8. kl. 10:45.”

Så var det, at lægen gjorde mig opmærksom på, at vi havde den 4. august, og at aftalen altså var imorgen…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ups! – Nå, min læge var flink og kiggede alligevel på min ”nedsunkne forfod”, som han kaldte den. Han mente, at jeg nok ikke skulle overdrive det med at bestige bjerge.
Jeg håber dog alligevel at kunne fortælle spændende nyt fra Mt Ararat – som armenerne kaldte ”smertens bjerg” – om ca. to uger.