Der findes en enkelt medalje uden en bagside

Simon Thidemann. Ansvarshavende redaktør

Det er, som om der næsten altid er en bagside ved alle gode ting. Eller i hvert fald er der den bagside ved alle gode ting, at de stopper på et tidspunkt.

Det værste ved sommerferien er eksempelvis, når den stopper igen. Det værste ved en god fest er, når den stopper. Det værste ved mirakler er, når der ikke sker et mirakel. Det værste ved at gøre noget godt er, at det tydeliggør det endnu mere, når jeg ikke gør noget godt. Jeg glæder mig til den dag, hvor det gode aldrig stopper. Jeg glæder mig til den dag, hvor der ikke længere er en bagside af medaljen. Jeg glæder mig til den dag, hvor alting ikke altid kan efterfølges af et men.

Jeg kan godt lide tanken om, at der i løbet af sommeren har været kristne sommercamps fordelt ud over hele landet. I Sønderjylland, Vestjylland, Midtjylland, Nordjylland, Østjylland, Fyn, Sjælland, Øerne og Bornholm har kristne været samlet. Stilen har været helt utroligt forskellig, men en ting har været det samme alle steder. Og den ene ting er den samme eneste ting, som netop ikke har en bagside. Guds kærlighed.

Tænk, at vi alle sammen med alle vores forskelligheder og med alle vores mange forskellige måder at mødes på og forskellige måder at holde møder på, tænk, at vi alle sammen over hele landet bliver mødt af de samme kærlige øjne. Jesu øjne. Han ser på mig med kærlige øjne. Kærlige øjne er ikke blanke og ligeglade. De er det modsatte. Når jeg igen har dummet mig på arbejdet, i skolen eller i kirken. Når jeg igen er en dårlig far. Når jeg igen er en dårlig mand. Når jeg igen falder i den samme synd. Når jeg igen lader være med at gøre det rigtige.

Hver gang kigger Gud på mig med kærlige øjne. Intense øjne. Han kender mig 100 procent, og han væmmes ikke. Jeg tror faktisk ikke engang, han bliver skuffet over mig, for han forstår mig, han kender mig. Han elsker mig. Og han ser mig med kærlige øjne. Det bedste, du kan gøre, er at blive i fællesskab med ham og blive i hans nærhed. Spis færdig, før du rejser dig, om man så må sige. Så får du det, der skal til for at møde verden. Det, der skal til for at adlyde ham og dele budskabet om ham.

Kig dig eventuelt i et spejl og i stedet for at dømme den person, du ser i spejlet, så fortæl dig selv, at lige der i spejlet ser du en, som Jesus elsker. En, som han kigger på med kærlige øjne. Så kan det da godt være, at personen i spejlet også har nogle ting, der skal ændres lidt på, men det må du jo så komme i gang med – og det kan du med fordel gøre med hjælp fra ham.