KFU mister DUF-tilskud

Kristeligt Folkepartis Ungdom mister Dansk Ungdoms Fællesråds generelle driftstilskud. Og det får store konsekvenser, oplyser KFUs landssekretær Bjarke Friis.Pga. for få medlemmer under 30 år mister KFU et tilskud, som ligger et sted mellem 200.000 og 300.000 kr. Men faktisk manglede KFU kun godt 40 medlemmer under 30 år i at nå det magiske tal 700, som er nok til at få tilskud.
– Og det får store konsekvenser, siger Bjarke Friis fra KFUs landskontor. Bl.a. har vores piccoline indvilliget i at stoppe.
Landssekretæren indrømmer, at de også må tilrettelægge deres kurser anderledes. De har nemlig indtil videre udnyttet ledertræningskurser til også at fylde dem med en masse politik. Men det er altså slut sammen med studietu-rene.
Slut med i sidste øjeblik
KFU har de seneste år i starten af december måned kunnet se, at deres medlemstal ikke levede op til DUFs krav. Og derfor har de iværksat en „last minute“-hvervekampagne. Men det er også slut, fortæller Bjarke Friis:
– Vi iværksætter en ny hvervningsstrategi, hvor vi i sommermånederne tager ud, hvor de unge er. Det kan være på campingpladser, festivaler, osv. Han fortæller, at en lignende kampagne i Norge har haft stor succes, og han håber, at det også kan overføres til Danmark.