Har du mistet dit missionsperspektiv?

Meget af det, der skrives om muslimer, er mere kendetegnet af frygt for islam end af kærlighed til muslimerne.Der fortælles om den legendariske evangelist T.L. Osborn, at han under flyvning til en afrikansk afkrog for at holde en mødekampagne, så ned på de små hytter et sted i Congo.
– Menneskene i denne landsby har sikkert aldrig hørt evangeliet. Hvis jeg fik chancen for at prædike for dem en eneste gang, hvilket emne ville jeg så vælge? tænkte han. Gennemgå Daniels bog? Nej, jeg ville fortælle evangeliet om Jesus, svarede han højt for sig selv…
Det vigtigste er, at mennesker finder ud af, hvem Jesus er. Det betyder mindre, at de har den „rette“ teologi, og endnu mindre, hvilke fællesskabsformer der kommer ud af det.
Meget af det, der siges og skrives om muslimer blandt kristne, er præget af en frygt for ”islams ånd”, der meget vel kan udmøntes i berøringsangst over for muslimer. Tror vi så lidt på vort eget budskab, at vi ikke tåler modsigelse? Og gælder kærlighedsbudet alle andre end muslimer?
I dette nummer af Udfordringen møder du udtryk som „Isa-muslimer“ for kristne og „Isa-fællesskaber“ for kirker. Isa er det arabiske navn for Jesus. Isa-muslimer har fået øje på Jesus-passagerne i Koranen, er gået videre til Det nye Testamente og kommet til tro på ham. Der er i dag tusinder af Isa-muslimer i Vestafrika, Indien og Bangladesh, fordi missionærer har været kreative og præsenteret kristendommens hovedperson i islamisk klædedragt. Det kunne vi lære noget af herhjemme, i stedet for at gå i panik over den muslimske tilstedeværelse.
Der er i øjeblikket 180.000 muslimer i Danmark. 10 pct. af Københavns befolkning er ifølge ugemagasinet Newsweek muslimer. De overtager ikke en vestlig kristendom, en årtusind gammel kirkehistorie siger dem ikke noget, og de vil ikke kunne identificere sig med de mange kristne kirkesamfund. Og vi skal nok ikke forvente, at de synger med på Grundtvigs salmer.
Men de fascineres af Jesus, Isa.
– Jesus, han var en god muslim, og jeg elsker de kristne, sagde en muslim til mig forleden dag.
Dér ligger vores mulighed som kristne. Hvis vi altså har et missionsperspektiv…
Derfor: Lad kærligheden til muslimerne drive frygten for islam ud – og kom i gang!