Hoptrup Højskole opstår som efterskole

Ny støttekreds vil sikre fortsat kristen skolevirksomhed på det historiske stedLørdag den 8. marts var der indkaldt til stiftende generalforsamling for en støttekreds til oprettelse af Hoptrup Efterskole på Hoptrup Højskole, der den 22. februar 2003 gik i betalingsstandsning.Støttekredsen vedtog vedtægterne for Hoptrup Efterskole, der rejses på det samme kristne grundlag, som Hoptrup højskole, og man valgte en bestyrelse på syv mand, der nu går i gang med at undersøge mulighederne for, hvor hurtigt efterskolen kan komme i gang.
Bestyrelsen skal snarest finde et forstanderpar, der kan stå i spidsen for den kommende efterskole, hvor lokalerne står klar til brug med idrætshal og alle øvrige faciliteter.
Støttekredsen gav udtryk for taknemlighed over, at initiativet til oprettelse af Hoptrup Efterskole var taget, så økonomiske spekulanter ikke skal overtage det historiske sted, hvor KFUM & K og Indre Mission har stået bag den skolevirksomhed, der er drevet der siden indvielsen den 6. januar 1920.
– Den nyvalgte bestyrelse tager allerede i den kommende uge fat på afklaringen af de økonomiske betingelser for Hoptrup Efterskole, oplyser Jens Steffensen, der er forman for bestyrelsen.