Utraditionel søndags- skole i New Yorks slum

Lederen af USAs største børnearbejde, Metro Ministries i New York, besøger Sverige til marts„Bliv siddende, jeg kommer om fem minutter“, sagde hans mor til ham. Hun kom aldrig tilbage. Siden blev Bill Wilson hjulpet af et kristent ægtepar, og startede Metro Inner City søndagsskolerne.Metro er USA’s største søndagsskolearbejde, som hver eneste dag når omkring 20.000 børn.
Man henter børn fra New Yorks slumområder i sine egne busser, som man har 50 af, og der er i alt 520 medarbejdere, både fuldtids- og frivillige.
I modsætning til andre ledere af så store organisationer, sidder Bill Wilson ikke på et kontor. Han kører selv en af busserne, og har dermed ansvaret for at hente børnene til søndagsskolen, og for at besøge dem hjemme i løbet af ugen.
Arbejdet i Metro Ministries har dannet skole for lignende tiltag udover verden.
– Nogen må bekymre sig for de her børn. Mange siger, at de er håbløse. Det er ikke sandt. De mangler bare håb. Der er en stor forskel, forklarer Bill Wilson til Trons Värld og fortsætter:
– At vokse op her indebærer normalt, at man ikke har noget alternativ. Men når de kommer til søndagsskolen, hører de om Jesus, og møder mennesker, som elsker dem. Så ved de, at der er et alternativ, at Gud har noget bedre til dem.
Bill Wilson holder et seminar til marts på Livets Ord i Uppsala, hvor hans bog „Hvis barn er dette?“ vil være oversat til svensk.