Efterskole for bogsvage

Stubbekøbing Efterskole mangler kun én elev i at være fuldt belagt. Skolen, der kun har 5 år på bagen, har plads til 46 elever.
Og selv om dens bagland er Luthersk Missionsforening er der kun relativt få elever fra kristne hjem. Positivt betyder det, at skolen for børn med indlæringsproblemer benyttes af rigtig mange ”kirkefremmede”.
Hvad er din bedste oplevelse – spurgte vi forstander Jørgen Sulkjær lige inden han skulle til møde:
– Det er når jeg møder en elev, der måske for første gang kan ånde lettet op, være sig selv og begynde at modtage læring.
Har bogligt svage elever brug for at ånde lettet op?
– Ja, for de lever normalt under et voldsomt pres fra omgivelserne. Men her stilles helt anderledes krav, så de kan slappe af.
Nu er I jo ikke så gamle, men er der nogen afvigelser i forhold til foregående år?
– Vi synes jo alle elever er søde. Men netop i år har vi en gruppe, der skal ”indskoles”. Normalt snakker man jo om, at efterskoleelever skal ”udskoles”, men her er det altså omvendt.
Jeres niche giver jo sig selv, men har I også børn af indvandrere?
– Ja, vi har to lige nu, men ikke fra det man kalder tredjeverdenslande. Men tidligere har vi haft børn fra bl.a. Albanien – og altid med gode resultater.
– Vi har endda haft en muslim på skolen, men heller ikke der var der problemer. Forældrene er glade for vores moralske holdninger.