Misson Øst skal genhuse kurdere

Mens FN og Røde Kors m.fl. trækker deres folk ud af Irak, går Mission Øst nu i gang med et stort genhusnings-projekt for kurdere.
Mission Øst har valgt at blive i landet for at hjælpe internt fordrevne på trods af, at truslerne mod humanitære organisationer tager til.
Med en bevilling i hånden fra FNs nødhjælp (UNHCR) kan den danske nødhjælps-organisation Mission Øst nu for alvor begynde at hjælpe internt fordrevne i Irak.

Mission Øst bliver i Irak, fastslår Kim Hartzner

I landsbyen Ekmala i den nordlige del af landet mangler mange irakiske kurdere et hjem. Mission Øst vil bygge nye boliger og genhuse de forfulgte familier. Derudover vil man reparere landsbyens mange forfaldne hjem.
Generalsekretær Kim Hartzner fortæller:
– De irakiske kurdere har længe været på flugt i deres eget land. Saddam Hussein har tvangsforflyttet dem og angrebet dem med giftgasser, men nu er de fri. Men selvom mange har fået deres frihed tilbage, har de ikke fået deres hjem tilbage, og det er her Mission Øst kan hjælpe. Med vores erfaringer fra det krigshærgede Afghanistan kan vi hjælpe de irakiske kurdere med at genopbygge deres landsbyer.
Mission Øst er en af de få danske hjælpeorganisationer, der stadigvæk har udsendte medarbejdere, som hjælper befolkningen i det uroplagede Irak. FN og flere hjælpeorganisationer har nedtrappet deres aktiviteter i landet efter bombeattentatet mod FNs hovedkvarter i Bagdad.