Fyld ikke dit liv med dage, men fyld dine dage med liv

Edith er et menneske, der spreder glæde og latter på sin vej. Hun bruger sin tid til at opmuntre med sit positiv væsen, til at give af sin tid, til at lytte og til at gøre en praktisk indsats, hvor det behøves. Mangler der en hjælpende hånd i kirken eller hvor som helst, så er Edith der bare. Hendes smil og varme stråler fra hendes søde ansigt, men hendes kærlighed og varme kommer først og fremmest fra hendes tætte forhold til Herren, der giver hende overskud.

At glæde sig over livet og øjeblikket fortæller H.C. Andersen om i historien: Det gamle egetræs sidste drøm.
Det gamle egetræ var netop blevet 365 år, og mangen en varm sommerdag havde døgnfluen danset rundt om dens krone, levet, svævet og følt sig lykkelig. Men træet sagde altid: ”Lille stakkel, kun een dag er hele dit liv. Hvor kort dog. Det er så sørgeligt.”
”Sørgeligt, svarede da altid døgnfluen, hvad mener du? Alt er jo så mageløst lyst, så varmt og dejligt, og jeg er så glad. Du har tusinde af mine dage, men jeg har tusinde af øjeblikke til at være glad og lykkelig i”.
Men hvordan finder vi glæden? Det er enkelt: ”For ham som elsker os har løst os fra vore synder med sit blod” (Åb. 1,6) – så vi er frie og kan være glade som døgnfluen og uden bekymringer og forvente, at der hele tiden er nye glæder på vej til os, for vi tilhører jo Ham, der elsker os.

Af Inger Øhrstrøm