Send en kristen ind i serien

Serien om Nikolaj holder igen mange mennesker bundet til skærmen og her bliver man vidner til en verden, som mange af seerne kender fra deres egen hverdag, måske fra deres eget liv – og man gribes af disse menneskers livssituation. Man kan i hvert fald ikke undgå at blive berørt. Men man bliver også irriteret over en række af personernes handlen. Hvor er de dog dumme! Tænker man mange gange. Hvorfor kommer de dog ikke til fornuft?
Jeg kunne rigtigt godt tænke mig, at forfatteren sendte en kristen ind i serien. Lod en af personerne blive ven med en personlig kristen og så se, hvordan det kunne få serien til at udvikle sig.
Det nærmeste, vi har set en kristen i serien er en kvindelig folkekirkepræst, der ender med at gå i seng med Nikolaj og det er ikke ligefrem nogen positiv indgang til kristendommen – og er det realistisk? Det skal jeg undlade at svare på her, men nøjes med at tænke mit.
Men tænk om forfatteren turde bryde grænser og sende en stærk kristen mand eller kvinde, fyldt med kærlighed og livsmod, ind i serien. Men det er nok for meget at forvente af dansk TV. Vi må „nøjes“ med at blive irriteret på personernes handlen og så evangelisere i nærmiljøet, der ligner miljøet i serien til forveksling.

Bjarne Nederby Jessen
Qupaloraarsuk 24, Box 336
3952 Ilulissat