Egyptiske kristne protesterer mod forfølgelse

Som noget nær en sensation har en gruppe egyptiske kristne, der tidligere har været muslimer, nogle endda islamiske ekstremister, udgivet en erklæring, hvor de udfordrer den egyptiske regering til at respektere den grundlæggende rettighed til selv at vælge tro og religiøs overbevisning.Erklæringen er udgivet anonymt af frygt for uoverskuelige repressalier, der både kan komme fra myndigheder og fra islamiske ekstremister, der ønsker at dæmme op for den fare, som de ser i, at tusinder af muslimer i disse år bliver kristne.

Børn er automatisk muslimer

– Problemet med trosfriheden i Egypten er, at det er meget nemt for en kristen at blive muslim med officiel navneændring, både i folkeregisteret og på identitetskortet, mens det er umuligt for en muslim at blive kristen på samme måde, oplyser Henrik Ertner Rasmussen, generalsekretær i Dansk Euro-pamission. – Mange muslimer, der bliver kristne, må derfor gribe til at få lavet falske identitetspapirer. Hvis de har børn, vil de ellers være tvunget til at forblive muslimer og dermed at skulle følge islamisk religionsundervisning i skolerne.
Den skriftlige erklæring kommer som reaktion på en bølge af arrestationer, som det egyptiske sikkerhedspoliti har foretaget, bl.a. imod tidligere muslimer, der er blevet kristne, samt imod kristne, der har hjulpet disse tidligere muslimer.
I erklæringen står bl.a.: „Mange af os har nemlig før været terrorister (fra al-Jamaat al-Islamiyya). Vi plejede at brænde kirker af, slå ihjel og kalde hele samfundet for vantro, men efter at vi er kommet til tro på Kristus, er vi blevet fredsommelige medborgere i vort samfund.“.