Illustreret klassiker

John Bunyans „Pilgrimsvandringen“ i moderne genfortælling for børn og unge.At tænke sig, at et lille dansk forlag har mod på og mod til at udgive John Bunyans vidunderlige, kristne lægmands-klassiker Pilgrimsvandringen i moderne genfortælling for børn og unge! Genfortalt af Tim Dowley, og lige så fornemt illustreret af Steve Smallman. Nyt Livs Forlag, der er folkekirkeligt orienteret, har gjort det – og det siger vi tak for! John Bunyan var en mand af folket, ikke af de lærde, men jævn og ligetil, kedelflikker af profession, prædikant af overbevisning.

Skrevet i 1678 under fængselsophold

 
Hans udødelige klassiker blev skrevet i 1678  under det fængselsophold, der var straffen for at forkynde Ordet uden den officielle anglikanske kirkes velsignelse. Værket er siden da blevet trykt i utallige oplag og bearbejdelser. Det er skrevet i en meget mundret stil  og har taget god næring til sig fra den tids folkelige elementer, hvilket kun har befordret dets store udbredelse.

Hvordan skal jeg dog blive reddet?“

„Jeg drømte, at jeg så en mand med en bog i sin hånd og en stor proppet sæk på ryggen. Jeg så, at han åbnede bogen og læste i den. Han græd, mens han læste. Så råbte han: „Hvordan skal jeg dog blive reddet?“
Manden er kristen og hedder Kristen. Alle fortællingens personer karakteriseres gennem deres navne: Erik Evangelist, Søren Selvklog, Flemming Flink, Thomas Trofast, Henrik Håbefuld, Arne Ateist – for blot at nævne et par eksempler. Bogstavrimene er en nydannelse i forhold til Bunyans oprindelige værk, men tjener formentlig et pædagogisk-memoteknisk formål.

Stadig central læsning for kristne

Det er ikke for intet, at Bunyans historie om de oplevelser og farer, Kristoffer Kristen møder på sin vovefulde færd fra Undergangens By til Den Himmelske Stad, stadig er central læsning for kristne. Udgivelsen af denne genfortælling for de yngre bekræfter det fuldt ud.
Voksne kan evt. bruge den til højtlæsning – og så gå videre til det originale værk.
 
John Bunyan:
Pilgrims-vandringen
Genfortalt af Tim Dowley
Illustreret af
Steve Smallman
80 sider (stort format)
149 kr. • Nyt Liv