Set igennem mine briller

Jeg er helt afgjort blevet større på det sidste. Jeg kan stadig passe mit tøj, men jeg kan se i spejlet, at jeg har taget på. Godt nok siger min datter, at det ikke passer, men hende kan jeg ikke stole på, hvad det angår. Hun vil ikke gøre mig ked af det.
Jeg har hørt, at en bestemt hvidkålskur kan gøre noget ved problemet. Jeg er faktisk nået så langt, at jeg har fundet kuren på nettet og har printet den ud. Nu skal jeg bare finde et passende tidspunkt at gå i gang, hvor ingen fødselsdagsfester, hyggefredage, cafébesøg med studiegruppen, og nu snart julefrokoster, kommer på tværs. Det haster faktisk, hvis det skal være inden jul.
Det er min næse, der har taget på – og egentlig også ørerne. Det er lidt mærkeligt. Kan man overhovedet tabe sig på næsen og ørerne? Det er som om, jeg er vokset fra en large til en x-large jævnt fordelt over det hele – det, synes jeg, er usædvanligt.
For øvrigt er det siden, jeg har fået mine nye briller, at jeg rigtig er blevet opmærksom på problemet. Brillerne har jeg fået, fordi jeg havde svært ved at læse. Især sådan noget som varedeklarationer – de står simpelthen for småt. Normale mennesker har ikke en ærlig chance for at læse dem. Jeg mistænker producenterne for at gøre det med vilje – så man ikke kan se, hvad der er puttet i af E-numre. Nå, men heldigvis har brillerne løst det problem. De forstørrer nemlig bogstaverne til en passende læselig størrelse.
Jeg synes nu også, at mælkekartonen er blevet lige et nummer større. Det gik først rigtigt op for mig, da jeg en morgen havde glemt at tage brillerne på. Sikke lille mælkekartonen da var.
Nå, men det var et sidespring. Det er altså, siden jeg fik de nye briller, at jeg rigtig er blevet opmærksom på, at jeg skal slanke mig … øh, lige et øjeblik …
… undskyld mig, jeg skulle bare lige se, hvordan jeg så ud i spejlet uden briller. Ved I hvad? Jeg tror, jeg dropper slankekuren i denne omgang! Jeg tager brillerne af, når jeg ikke gider se mig selv i x-large.