Tidens afgudsdyrkelse – og vejen ud

Timothy Keller har fået pæn succes med sin bog om den fortabte søn. Nu er en tredje bog af ham udkommet på dansk. Her skriver han om vores afgudsdyrkelse …Det er rigtig godt tænkt, når forfatteren til denne bog griber tilbage til en fransk, politisk filosof: Alexis de Tocqueville, der i 1830’rnes sidste halvdel besøgte Amerika for at studere demokratiet derovre. Franskmanden noterede sig en underlig melankoli, som på trods af overfloden karakteriserede kontinentets indbyggere.
Det er en betragtning, der ikke er mindre dækkende her ca. 175 år senere – og den rammer den vestlige civilisation i det hele taget. Verden er blevet gold og materialistisk, og afgudsdyrkeriet, som der findes mange eksempler på Bibelen igennem, har fundet nye veje. Penge. Succes. Sex. Magt. Politisk prestige. Afguder findes på stort set alle områder. Det var ikke uden grund, at apostlen Johannes advarede: ”Kære børn, vogt jer for afguderne!”
Derfor er det heller ikke uden grund, at forlaget har valgt at udsende denne bog. Må den komme godt i vej.
Emnet er nemlig vigtigt i kristen sammenhæng. For at kunne lægge afguderne på hylden, nej: forvise dem, må de identificeres, før de kan erstattes med det eneste, sande håb: Jesus Kristus, frelsen i Ham og evangeliets kraft. Det hjælper Timothy Kellers bog med. Den er også læseværdig ved sine udførlige genlæsninger af bibelske beretninger, der perspektiverer afgudsdyrkelsen i vor tid: Zakæus og forholdet mellem nåde og penge; Jonas og hans moralske selvretfærdighed; Nebukadnesar og hans angst for magtesløshed.
En bog, skrevet med stort engagement. Stærkt interessevækkende.

Timothy Keller:
Ikke alt der glimrer er Gud
211 sider • 245 kr.
Credo