Man lærer da bare Bibelen udenad!

Jason Nightingale og Tom Meyer citerede Bibelen i 24 timer for at samle penge til jordskælvofre i Nepal.
Jason Nightingale og Tom Meyer citerede Bibelen i 24 timer for at samle penge til jordskælvofre i Nepal.

Ved hjælp af en husketeknik, som blandt andet bruges af græsk-ortodokse munke, skal bibelskole-studenter i Californien nu lære dele af Bibelen udenad, skriver KPK.

Bibelskolelærer Tom Meyer, som selv kan flere af Bibelens bøger udenad, skal undervise i bibel-memorering på Shasta Bible College and Graduate School i Californien i USA nu i efteråret.
– Studenterne vil blive bedømt efter, hvor nøjagtigt de kan huske mindre bøger i Bibelen i løbet af et semester. De skal så præsentere disse bøger i en forestilling i deres lokale kirker eller under en gudstjeneste på skolen, siger Meyer.
I alt 12 elever har meldt sig til kurset. Metoden er at læse bøgerne højt, høre dem oplæst eller selv nedskrive teksten.
– Når de mediterer over teksten, vil Guds ord slå rod i deres hjerter og forhåbentlig give dem et tættere forhold til Gud, siger Meyer til The Christian Post.

Sponsorprojekt for Nepal
Meyer har flere gange tidligere vist sin evne til at huske bibelske bøger. Han har også samlet penge ind til ofrene for jordskælvet i Nepal ved at citere Bibelen i hele 24 timer. Det gjorde han sammen med Jason Nigthingale, der ligesom han selv er med i missionsorganisationen Wordsower International Ministries.

Mellemøstlig teknik
Meyer selv lærte sig nogle husketeknikker af både græsk-ortodokse munke og rabbinere, mens han studerede i Jerusalem.
– Essensen af disse teknikker er først og fremmest at læse teksten kontinuerligt. Samtidig bruger man sideformatet til at ”fotografere” siden i hukommelsen, man lytter til højtlæsning af teksten på en dramatiserende måde og nedskriver vers mange gange samtidig med, at man læser dem op, røber Meyer.
I Danmark kan man høre Klaus Laursen fra Bibelen Live citere Bibelen. Det gjorda han fx på Jesperhus Blomsterpark 2. pinsedag i år.