Bibelvers i studenterhuen

Tre nye studenter fra Det Kristne Gymnasium er nu på vej i hver deres nye retning i livet.

Den sidste studenterfest er slet ikke skudt i gang endnu, selv om det er nogle dage siden, at Magnus, Andreas og Benjamin blev studenter fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing.

Magnus Storgaard Sørensen har Ordspr. 3,6 i huen.

Magnus Storgaard Sørensen siger, at han skal til sin sidste studenterfest 5. eller 6. juli, da Udfordringen fanger ham på mobilen. Han står og vender en kotelet på grillen ved én i den lange række af studenterfester.

Gud i tankerne

Hvad fremtiden så bringer, er Magnus lidt uklar på, og derfor har han valgt et helt bestemt bibelvers, som han har fået indgraveret i studenterhuens skygge. Det er fra Ordsprogenes Bog 3,6.
– Det har jeg valgt, fordi jeg nu er færdig med gymnasiet og ikke er helt sikker på, hvad fremtiden bringer. Så er det godt at have Gud i tankerne, for så skal det nok gå, siger Magnus.

Han vakler fx mellem to vidt forskellige uddannelsesretninger.
– Jeg har en passion for biler og en drøm om at blive mekaniker. Men jeg vakler lidt mellem dét og så søge ind på Diakonhøjskolen i Aarhus for at læse til socialpædagog, fortæller Magnus.

Foreløbigt tager han sig dog et sabbatår.
– Jeg skal frem til december arbejde i en børnehave. Så tager jeg sammen med en kammerat til Aasiaat i Grønland, hvor mine forældre bestyrer sømandshjemmet. Der skal vi arbejde i syv måneder, siger Magnus.

Han vil dog huske tilbage på årene på KG, som Det Kristne Gymnasium hedder i daglig tale, med stor fornøjelse.
– Jeg har kæmpe gode minder fra KG. Det har været meget inspirerende at være her, og jeg er blevet rykket både fagligt og trosmæssigt, siger Magnus.

”Tak, Google”, står der i Benjamin Klosters hue.
Tak, Google

Benjamin Kloster har også haft gang i studenterfesterne fra KG.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Han har dog ikke valgt et bibelvers til studenterhuen.
– Der står ”Tak, Google” på den, for uden Google havde jeg nok ikke fået huen, griner Benjamin.

Inde i huen har andre af de studerende dog skrevet hilsner som fx ”Gud være med på din vej” og ”Gud velsigne dig”.
Han boede to år på kostafdelingen på KG og det sidste år i et kristent bofællesskab sammen med seks andre unge og vil altid huske fællesskabet på KG.

– Det er ikke uden grund, at KG ligger i top, for fællesskabet bygger ikke på druk hver weekend, men på vores tro, som vi har fælles, siger Benjamin.Nu tager han først et år som volontør på den kristne Sdr. Bork Efterskole og vil muligvis bagefter læse økonomi. Hans drøm er noget med iværksætteri og politik. Benjamin har været socialdemokratisk DSU-formand i Ringkøbing-Skjern, og han vil gerne være aktiv i politik i fremtiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



 

 

 

Andreas Mosgaard Sørensen har ikke tekst i studenterhuen.
Opbygget på KG

Årets første student fra KG blev Andreas Mosgaard Sørensen. Han har ikke skrevet noget på huen, men andre har skrevet hilsner i den.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Han tager et sabbatår, hvor han dels skal arbejde hos en bager, dels rejse lidt, inden han næste år flytter til Aarhus for at læse til enten ingeniør eller arkitekt. Han vil altid huske fælleskabet:
– Jeg tror, at KG giver én noget mere personligt end andre gymnasier gør. Her er mere intimt, og folk kommer hinanden mere ved. Man tager hånd om hinanden, og det kristne budskab er selvfølgelig med til at understøtte det. Foruden det rent faglige har det også været trosmæssigt opbyggende at gå her, siger Andreas.