Det tager tid, før man forstår den åndelige verden

Elin Quist er billedkunstner og uddannet keramiker.

Reflektion over Michael Wandt Laursens artikel om Charlotte Rørts bøger i Udfordringen 7. januar.

Når Gud kalder stærkt og radikalt på et menneske, vil der altid komme en åndelig dæmonisk reaktion og modstand for om muligt at prøve at forhindre et virkeligt møde med Gud, Herren Jesus Kristus. For det kan blive meget farligt for Den Onde, Satan, som vil få stjålet mennesker fra sit dæmoniske rige.

Charlotte Rørt bliver lagt mærke til, fordi hun har en position og er kendt som journalist fra Information. Det kan bruges på en omfattende måde, enten på den ene eller den andet.

Hun taler ind i tidens menneskers søgen efter mening med livet – ofte de lidt ældre modne kvinders. Der er rigtig mange, der læser hendes bøger og kommer til hendes foredrag. Desværre blander de religionerne sammen – men forhindrer også meget komfortabelt, at man bliver uvenner med nogen, man forbliver populær og interessant blandt de fleste.

Men hvis hun kommer med et forkert budskab og legaliserer den blandings-religion, er det meget skidt!

Når man i dag læser og hører om kendtes tro på Gud, bliver man først rigtig glad, indtil man opdager, at det er buddhismen, det handler om.

Ja, fjenden har virkelig travlt i disse år og i denne tid. I går aftes (10. jan., red.) så jeg en udsendelse på DK 4 med skuespilleren Bodil Jørgensen. Jeg havde siddet og i mit stille sind glædet mig over, at hun er kommet til tro på Gud, som der fortælles og skrives om – men så siger hun pludselig til sidst i udsendelsen, at hun ofte går ind i en kirke og sætter sig for at finde ro eller i en moske, for at søge det guddommelige. Så bliver jeg noget “rystet”! Den kristne tro og den muslimske er jo hinandens modstandere!

I sin første bog, ”Jeg mødte Jesus”, fortæller Charlotte Rørth om sit uventede møde med Jesus.

Det er sandt, at der går en tid, før man (forhåbentlig) kommer til at “forstå” den åndelige verden, både lyset fra Gud Herren Jesus og mørket fra Satan, og lærer at skille det ad og se forskellen. Sådan er det – og så må den tages derfra, det er helt naturligt, fint og iorden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi er mange, der for mange år siden (og nu) kom direkte fra New-age og den buddhitiske (ofte hashrygende) tro, så der er absolut ingen fordømmelse, når bare man gerne vil høre Jesus Kristus, Guds Søn til og være lydhør. Mange skal igennem Mørket og forstå det i eget sind og krop, for at råbe på Lyset, Herren Jesus Kristus og Gud Helligånd.

Dog undrer jeg mig over, at nogle præster og biskopper kan udøve denne blandings-religion og på den måde sige, at det er okay at være både kristen, muslim og buddhist.

Det er ikke det, Jesus sagde! Han sagde meget fast og radikalt til de jøder, han var sammen med, at hvis de ikke troede på ham som Guds Søn, (livet selv og derved frelseren), havde de Djævelen til far.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hele verden er efter syndefaldet kommet i den onde Satans magt og vold. Kun Jesus kan befri os fra hans “fængsel”, så vi kan blive frie mennesker, nu og her i livet, som ender med begyndelsen på det evige fuldkomne kærlige og fredfyldte vidunderlige liv hos og sammen med bla. andre Gud vores Skaber og Far.

Og Gud er fortsat fuldkommen genial – han bruger Satan til at få mennesker til Herren Jesus og flygte ind i hans trygge favn. Det skete på Golgata, da Satan troede, han havde fået ram på Jesus ved hans død på korset. Det blev i stedet til Satans eget fald (og senere fuldkomne tilintetgørelse). For Herren Jesus skabte en mulighed for menneskene til at komme direkte tilbage til Gud, ved at fratage Satan magten over de mennesker, der vil tage imod frelsen af Jesus.

Charlotte kan være med til igennem det (også okkulte), som også hun oplevede, at afsløre Satan og hans dæmoner. Jeg glæder mig til at læse hendes 2. bog, for at se, om der er sket noget nyt i hendes tro, og hvad.