Åbne Døre: Verdens forfulgte kristne har fire muligheder

Åbne Døres verdensrangliste, som blev offentliggjort i uge 3, viser, hvor i verden kristne bliver mest forfulgt.

Der er reelt fire muligheder for verdens forfulgte kristne, forklarer Åbne Døre i forbindelse med omtalen af den nyeste Verdensrangliste.

I det seneste blad fra organisationen kan man læse om ”4 muligheder for kristne, der rammes af forfølgelse”.

Den første mulighed er ”Registrér og underkast dig”. I nogle lande kan kristne få tilladelse til at registrere deres kirke. Til gengæld vil myndighederne have medbestemmelse i kirkens anliggender, som det sker fx i Kina.

Anden mulighed er ”Gå under jorden og overlev”. Det er fx eneste mulighed for kristne i Afghanistan, hvor enhver kristen er konverteret fra islam – og derfor kan blive anholdt og fængslet for frafald.

Tredje mulighed er ”Flygt og forbliv i live”. I Somalia bliver det bemærket, hvis en person holder op med at komme i Moskéen. ”Du bliver bedt om at komme. Hvis ikke, må du hellere flygte, hvis du ønsker at leve”, siger en af Åbne Døres researchere.

Den fjerde mulighed: ”Bliv og risikér livet” er den typiske situation for kristne i Nordkorea. Både den enkelte kristne og vedkommendes familie risikerer at ende i landets dødslejre for at eje en bibel. ”Da han kom til tro, traf han valget, at han måske en dag ville dø for Kristus. Alle kristne i Nordkorea har truffet det valg”, siger en ven af en kristen, som blev fængslet for sin tro.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page