Du får hvad du gi’r

Henrik Engedal

Jeg var lidt sent på den. I mørket kunne jeg se nogle små lys på et bord. Og dér var skiltet. Det var det rigtige sted.

Det var længe siden, at jeg havde været med til ’Bøn på gaden’ tæt på Nørrebro st. midt i det multikulturelle København. Jeg var lidt spændt: Ville folk være interesserede i en bøn eller en samtale om Gud? Og så her i kulden…?

Der gik dog ikke lang tid, før vi bad for en mand. Så kom der en til…og en mere. Vi bad også for en moden kvinde, som smilende fortalte, at hun bare var glad og taknemlig for livet, og ikke havde problemer. Vi velsignede hendes liv i en bøn, men efter bønnen forsvandt hun ret hurtigt videre.

”Så du det? spurgte min makker. ”Så hvad?” svarede jeg. ”Der løb en tåre ned ad hendes kind. Det var derfor hun så hurtigt skulle videre”, smilede hun.

Det var en opmuntrende time på Nørrebro, hvor vi både bad for og snakkede med mange.

Gruppen havde også, for ikke længe siden, oplevet spontane helbredelser på gaden. Wow. Da jeg cyklede hjem, tænkte jeg på, hvor lidt der egentlig skal til, for at gøre en forskel i andres liv. Og hvor livsbekræftende det er for én selv, at gøre noget.

I den seneste tid har dette kørt rundt mine tanker: ”I skal modtage i samme forhold, som I giver. Ja, I skal få endnu mere, end I har givet. De, der gør brug af det lys, de har fået, vil få endnu mere. Men de, der ikke bruger det lys, de har fået, vil miste det hele.” Det er Jesus, der sagde det.

Lidt senere i kapitlet (Markusevangeliet 4) forklarer Jesus, hvordan Guds rige er som et sennepsfrø, der vokser og vokser og til sidst breder sig mere end alle andre planter. Det er et stærkt billede, som er blevet bekræftet igennem kirkehistorien. Guds rige er nået langt ud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg tror, at det vil nå endnu længere ud. Jeg tror ikke så meget på dystre endetidsprofetier, som siger at kirken mister sit greb. Tværtimod faktisk. Jeg satser i stedet på ”sennepsfrøet”. Men jeg tror, at de åndelige linier bliver trukket skarpere op (men det er en anden – og længere snak!). Heldigvis er lyset – både nu og i sidste ende – stærkere end mørket.

Uanset hvad der sker i fremtiden, så vil du altså mere, når du giver af Guds lys til andre. (Og desværre vil du miste Guds lys igen, hvis du ikke gør det…!). Vi skal altså være åndeligt udadvendte.

I det nye år vil jeg forsøge at give lyset til andre i lidt højere grad end sidste år. Om det så er på gaden, til naboen eller til vennerne, er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at give Jesus videre til andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen: