Når vi går med Gud er alt muligt

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Da den tysk-afrikanske evangelist Reinhard Bonnke døde for nylig, læste jeg for første gang hans medrivende selvbiografi. Den viste sig at være både spændende og enormt inspirerende. Den har givet mig nyt mod og ny glæde over at være med på det kristne hold.

Vi bragte et afsnit fra bogen i vores julenummer. Det handlede om familiens flugt fra Kaliningrad. Senere blev Reinhard præst i bl.a. Flensborg, men han følte et kald til at være missionær i Afrika. Her prædikede han for ganske få mennesker på gaden i Lesotho. Der gik mange år, før titusinder, hundredtusinder og til sidst millioner kom til hans kristne kampagner.

Til sidst oplevede han, at over en million mennesker tog imod Jesus på ét enkelt møde i Nigeria. I alt registrerede man, at 79 mio. mennesker tog imod frelsen på hans kampagner…!

Reinhard havde livet igennem en stærk tro på Jesus. Den blev grundlagt af de oplevelser, han havde under flugten, hvor russiske tropper i hævn beskød flygtningene og endda sænkede et skib med 19.600 flygtninge, soldater og besætningsmedlemmer… Også det skib, som Bonnke-familien flygtede med til København blev beskudt af en torpedo, men Reinhard oplevede, at moderen bad inderligt til Jesus – og skibet klarede angrebet.

Den slags skabte en stærk tro i lille Reinhard.

Men hans brødre oplevede det samme, og flere af dem forlod alligevel senere troen. De ønskede at tilpasse sig den verdslige verden, tjene godt og betyde noget dér.

Imens tog familiens sorte får imod syndernes forladelse, blev fyldt af Helligånden og rejste til Afrika som fattig missionær.
I bogen følger vi ham gennem vanskeligheder og modstand.

Men det specielle ved Reinhard var, at han hele sit liv var målrettet på at nå flere mennesker med det enkle evangelium om frelse ved Jesus. Han ville ”plyndre helvede og befolke himlen”, som han sagde. Og han tog chance på chance i sin tro på, at ”Africa shall be saved”, som han havde hørt Gud sige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg blev så begejstret over den engelske udgave, at jeg syntes, vi skulle have den oversat til dansk. Måske ville den også kunne give andre kristne et løft. Få flere til at fokusere på det vigtigste. Opmuntre til at fortsætte i tro og tjeneste.

Heldigvis fandtes der allerede en norsk oversættelse af den 592 sider tykke bog. Den har vi nu fået sendt 100 af til Udfordringen. Bestil den og glæd dig til en eventyrlig beretning om, hvor sejt og spændende det KAN være at være kristen.