Fælles ’Bøn for nationen’

Store Bededag vil både danske og internationale menigheder bede for Danmark.

Søren Dalsgaard fra Folkekirkens Migrantsamarbejde er en af arrangørerne af Bøn for nationen.

Både danske og internationale menigheder og organisationer er gået sammen om at bede for og med nationen på Store bededag, den 30. april 2021.

Selve arrangementet foregår i Helligåndskirken i København. På grund af restriktioner i forbindelse med covid-19 er der begrænset fysisk deltagelse, så kun særligt inviterede kan deltage.

Arrangementet, som starter kl. 14.00, bliver streamet live på Facebook. Se www.facebook.com/PrayerForTheNationDK.

En særlig dansk helligdag

Pastor Ravi Chandran fra International Christian Community (ICC), der oprindelig stammer fra Singapore, fortæller om sit møde med den danske Store Bededag.

– Da jeg var ny i Danmark, undrede jeg mig – ligesom mange andre udlændinge – over, at man her hvert år har en helligdag, som var sat fra til bøn. Jeg studerede dagens historie og baggrund og blev fascineret.

Men jeg blev snart klar over, at dagen ikke bare bliver brugt til bøn, men også til en hel masse andre ting.

Jeg fik en længsel i hjertet efter at se bønnen blive genindført på denne særlige bededag. For et år siden startede jeg derfor en bevægelse, som hedder “Prayer for the Nation” (Bøn for nationen) og opfordrede især internationale præster, ledere og troende til at takke Gud for alle de velsignelser, der er i Danmark.

Nu er det fantastisk at se også danskere komme for at bede sammen med internationale kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Er der behov for bøn i vores land?

– Da Store Bededag blev indført, skulle folk blandt andet bede til Gud om en god høst, imod sygdomme, pandemier, krig, osv. Idag, i en tid med global pandemi, social uro og økonomisk usikkerhed, må vi mere end nogensinde bede om Guds nåde, helbredelse og genoprettelse.

– Bed og sig tak for Danmark, opfordrer pastor Ravi Chandran.

Ud over at bede for dem, der er berørt og ramt af COVID, må vi bede om helbredelse og genoprettelse af hele samfundet. Vi mennesker har en tendens til at tage tingene for givet, især de gode ting.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Gud har været meget god mod Danmark. Det er på tide at takke ham for al hans godhed og bede om, at vi må forblive ydmyge og taknemlige.

– Vi må også bede for de hundreder af frontlinje-medarbejdere fra forskellige sammenhænge, som hver dag sætter livet på spil for at tjene samfundet. Dem skal vi heller ikke tage for givet. Lad os bede om, at de forbliver sunde og raske, understreger Ravi Chandran og minder om Guds løfte i 2. Krøn. 7,14:

”Hvis mit folk da ydmyger sig i bøn, søger mig og vender sig fra deres onde handlinger, da vil jeg høre deres bøn i Himlen, tilgive deres synder og genoprette deres land.”

Enhed i kirken og landet

Hvorfor skal kirker fra forskellige retninger og kulturer mødes og bede sammen?


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Historien viser, at kirkeretningerne er ret så forskellige. Men en ting, vi alle kan enes om, er bøn.
Dette er en stærk måde at vise vores enhed på og udleve det, Jesus bad om: At vi alle må være et, ligesom Han og Faderen er et.

Det er virkelig Helligåndens værk, ikke menneskers. På den måde er bøn nøglen til at forbinde mennesker. ”A family that prays together, stays together” – en familie, som beder sammen, holder sammen, og en nation, som beder sammen, holder sammen.

– Jeg inviterer alle danskere og udlændinge, unge og gamle fra alle samfundslag til at være med til at bede for Danmark den 30. april.

Må Gud velsigne og bevare Danmark. Amen, slutter Ravi Chandran fra ICC.

Arrangørerne

Søren Dalsgaard (Folkekirkens Migrantsamarbejde),
Smitha Prasadam (St. alban’s Chruch Copenhagen),
Niels Nymann Eriksen (Apostelkirken),
Palle Flyger (Kirken i Kulturcenteret),
James Commey (International Harvest Christian Centre)
og Ravi Chandran (International Christian Community).