’Facebook afviser kristne, men tillader sex traffickers’

– Facebook forbyder kristent indhold, men bidrager selv til menneskehandel, siger Ted Baehr.

Det siger Ted Baehr, der er leder af den kristne tænketank for mediekritik, Movieguide.

Facebook er kendt for at slå hårdt ned på kristne og politisk konservative personer og grupper, men de gør ikke noget for at stoppe de kriminelle organisationer, som bruger netværket for at profitere på sex trafficking, siger Ted Baehr ifølge The Christian Post.

Forbindelsen mellem menneskehandel og narkotikakarteller på de sociale medier er ”et gigantisk problem”, udtalte Ted Baehr til CBN News.

“Jeg var et af første bestyrelsesmedlemmer i National Coalition on Sexual Exploitation (national koalition om seksuel udnyttelse, red.). Det er blevet et stadig større problem, især når vi taler om forbuddet mod konservativt og kristent indhold.

For de siger på Facebook, at omkostningen ved at drive forretninger i Afrika og Mellemøsten er at tillade alle disse forskellige forretninger at gøre brug af det. Disse forretninger driver sex slaveri. Det er trafficking,” understreger Ted Baehr.

Slaveri, etnisk vold og lejemord

Facebook’s ansatte har sendt utallige advarsler til deres chefer om mennskehandlere i Mellemøsten og bevæbnede grupper i Etiopien, der bruger platformen til menneskehandel og til at anspore til vold mod etniske minoriteter. Det fremgår af interne dokumenter, som er frigivet af The Wall Street Journal i forbindelse med en undersøgelsesrapport.

Facebook blev informeret om, at et mexicansk narkokartel brugte platformen til at rekruttere, træne og betale lejemordere, men selskabet hindrede ikke kartellet i at bruge Facebook og Instagram, viser dokumenterne.

”Enhver der bekymrer sig om denne sag kan fortælle dig, at der er mere slaveri i dag end nogensinde før, og at der er tale om sexslaveri,” understreger Ted Baehr. ”Kartellerne bruger Facebook. Og de har aldrig gjort noget ved problemet, selv om de har sagt, at de ville tage sig af det.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:”For Facebook gælder det, at den skade, der sker i ulandene bare er en pris, man må betale,” siger Brian Boland, der er forhenværende vicepræsident i Facebook. Han havde selv ansvar for partnerskaber med internet-udbydere i Afrika og Asien, før han afsluttede sin ansættelse sidste år, oplyser The Wall Street Journal.