Dorthe Ullemose vil også kæmpe for de kristne sager

Den markante politiker i Svendborg Kommune vil tilbage i Folketinget, som hun forlod i 2019. Hun vil gerne støtte Dansk Folkeparti i krisen, fordi hun mener, der er brug for at gå imod det moralske forfald.

Dorthe Ullemose siger klart fra overfor regnbue-propagandaen.

Dorthe Ullemose røg overraskende ind i Folketinget i 2015, hvorefter hun forlod Christiansborg ved valget i 2019, men nu stiller hun op igen.

Dorthe Lynge Ullemose er vokset op i et kristent hjem i Aalborg. Familien er baptister, og det er Dorthe også stadig. Hun har i en periode været kvarttids-prædikant for baptisternes menighed i Oure og har også forsøgt at samle unge baptister på Fyn.

Hun er meget sporty og har været dansk ungdoms-mester og dansk mester for hold i badminton. I fire år rejste hun rundt med Team Danmark. Dengang boede hun i Hvidovre.

– De sidste 20-30 år har jeg løbet 8 km hver morgen. Det er kroppen vænnet til, fortæller hun.

Familien består af Frans, som er lærer og uu-vejleder, og børnene Mathias, som er politibetjent, og Maria, som er gift og læser til pædagog. Hun er med i lovsangsbandet i Åben Kirke i Valby. Desuden har familien plejebørn i huset på Skårupøre Strandvej 100. Dorthe er uddannet som socialpædagog og har arbejdet på en specialskole for børn med særlige behov.

Gik ind i politik

Dorthe kommer ikke fra en traditionel politisk familie, men hendes svigerfar Erik Ullemose var dog borgmester i Gudme. Og hun har altid interesseret sig for samfundsforhold.

– Jeg meldte mig ind i Dansk Folkeparti i 2013, og fire måneder efter kom jeg i byrådet med 661 stemmer, og til Folketingsvalget i 2015 fik jeg knap 3.000 stemmer. Det var lidt chokerende pludselig at sidde i Folketinget…, indrømmer Dorthe Ullemose, der i fire år brugte tre dage om ugen på Christiansborg. Ved valget i 2019 besluttede hun at droppe Folketinget til fordel for Svendborg byråd.

Det moralske forfald

Når Dorthe Ullemose efter en pause igen stiller op til folketingetsvalget, er det, fordi hun mener, at Danmark er i moralsk og etisk forfald. Og til forskel fra andre politikere tør hun godt sige det højtlydt, som mange tænker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi skal som kristne ud af busken og råbe op. Vi skal sige fra, når børn i folkeskolen bliver undervist og indoktrineret til, at der findes over 50 køn. Vi skal sige fra, når små børn selv kan vælge, om man vil være en pige eller dreng, eller når ens forældre mener, de skal have lov til at skifte køn på deres barn. Vi skal sige fra, når mænd kalder sig kvinder og deltager i kvindesport, som om de var kvinder. Vi skal ikke acceptere, at myndigheder og virksomheder bliver tvunget til at holde kønsregnskab og nægtet at bruge betegnelsen mor og far. Derudover har Danmark udviklet en syg krænkelseskultur, hvor en is ikke længere må kaldes Kæmpe Eskimo, og en kage ikke længere må kaldes en kagemand. Hvad er det for en verden? spørger Dorthe Ullemose.

– Som kristne skal vi heller ikke acceptere at slå små fostre ihjel, bare fordi børnene har et handicap.

Vi må sige fra i forhold til den norm-nedbrydende regnbue-propaganda. I frygt for at støde regnbuefamilier, så kan kommunale medarbejdere ikke længere bruge betegnelsen mor og far. Det er nedbrydende for vores moral og etik.

Opgør med regnbue-propaganda

– De fleste partier er blevet så politiske korrekte, at ingen tør sige fra. Men det tør vi godt i Dansk Folkeparti. Vi har lanceret en kampagne om, at det er okay at være almindelig. Vi må også sige fra i forhold til den umoralske og normnedbrydende regnbue-propaganda. I frygt for at støde regnbuefamilier, så kan medarbejdere i Københavns Kommune ikke længere bruge betegnelsen mor og far! Det er jo nedbrydende for vores moral og etik. EU er også blevet en kønspolitisk slagmark, der har til formål at nedbryde alle eksisterende normer og traditioner. Den udvikling skal bekæmpes. DF er også et parti, der ikke gik ind for homoseksuelle vielser i kirken. Hvordan kan vi pålægge Gud at velsigne homoseksuelle vielser i kirken? spørger Dorthe, som appellerer til troende kristne om at reagere:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der sker så meget mærkeligt i vores land, og ingen tør sige fra. Gud har brug for kristne i Folketinget, som kæmper for de kristne værdier. Det må vi som kristne på tværs af partier stå sammen om.

Dansk kulturarv

– Vi er forpligtede af vor danske kulturarv og vort ansvar for hinanden som folk. Landet bygger på den danske kulturarv, og dansk kultur skal derfor bevares og styrkes. I Danmark har vi religionsfrihed, men ikke religions-lighed. Alle mennesker er værdifulde uanset hudfarve eller religion – men islam skal ingen indflydelse have i det offentlige rum – ingen særregler. I Dansk Folkeparti mener vi, at vi i Danmark selv skal bestemme – ikke EU, FN, konventioner eller udenlandske bureaukrater. Konventioner skal heller ikke beskytte kriminelle udlændinge.

Dorthe Ullemose vil kæmpe for kristne værdier i Folketinget.

Den muslimske udfordring

Dorthe har været byrådsmedlem i Svendborg Kommune siden 2013. I denne valgperiode har hun været formand for beskæftigelsesudvalget. Og det ligger hende meget på sinde at få indvandrere sat i beskæftigelse. Hun henviser til tal fra finansministeriet, der viser, at der årligt betales 33 mia. i overførselsindkomster til ikke-vestlige indvandrere.

– For Svendborg Kommune, som har under tusind ikke-vestlige indvandrere svarer det til 60 millioner kr. årligt i overførselsudgifter som kontanthjælp, førtidspension osv. alene til ikke-vestlige indvandrere. Vi synes, at disse penge i højere grad burde komme gamle og svage danskere til gavn, så de fik bedre forhold på plejehjemmene, mener Dorthe Ullemose.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Alle skal bidrage til fælleskabet. Det skal kunne betale sig at arbejde.

– Dit parti har et valgslogan: ”Danskerne først”. Det kan lyde lidt egoistisk. Hvordan forener du det med din kristne tro?

– Jeg synes ikke, det er egoistisk, at vi først vil tage os af vores egne svage og ældre. Men selvfølgelig skal vi hjælpe dem, der er kommet til Danmark. Men ydelserne er for høje. Det skal kunne betale sig at arbejde. Jeg er også imod, at de andre partier nu vil sænke kravet om indtægt for udenlandske indvandrere for at få billig arbejdskraft hertil fra bl.a. Mellemøsten. Det vil lægge pres på lønnen til danske arbejdere. Vi kan godt tage nogle få indvandrere, som har de uddannelser, der er brug for. Men vi skal ikke tage så mange, at det går ud over vores egne. Når vi inviterer gæster hjem, inviterer vi jo heller ikke 100. Vi inviterer 5-10, som vi kan overkomme, argumenterer Dorthe med fynsk snusfornuft.

Penge til de ældre

– Ældreområdet er mit hjerteblod. Vi har meget at takke de ældre generationer for. Det er dem, der gennem hårdt arbejde har gjort det danske samfund til et af verdens bedste. De ældre skal behandles med den værdighed, de har fortjent. Alt for tit bliver der sparet. Den udvikling vil vi i DF ændre, så alle danskere kan se frem til en tryg og værdig alderdom. Regeringen skovler milliarder ind i moms og afgifter, alt imens danskerne går fra hus og hjem i forhold til de stigende el- og energipriser. De fleste partier har indgået en vinterhjælpepakke, som nærmest er en hån mod danskerne. En “hjælp” der først skal gælde næste år. Derfor kommer DF ikke til at pege på en statsminister, som ikke inden den 1. december 2022 sender milliarder tilbage til danskerne, lover Dorthe Ullemose.

Udfordringen og Valget

Udfordringen tager ikke stilling for og imod de enkelte partier og politikere.
Vi fortæller om kandidater, som markerer en bevidst kristen holdning – selv om det koster.

Tidligere artikler om politikere, der markerer sig som kristne:

Marianne Karlsmose – uge 41 – læs artiklen her.
Jens-Henrik Kirk – uge 41  – læs artiklen her.