Torben Søndergaard løsladt fra fængsel i USA

Torben Søndergaard er blevet genforenet med sin familie efter at have været tilbageholdt i et fængsel i Florida i over et år. 

Den danske prædikant Torben Søndergaard er nu blevet løsladt efter at have været fængslet i USA siden 30. juni 2022.

Der var ingen formel sigtelse mod Torben Søndergaard, selv om han blev beskyldt for våbensmugling og sex trafficking. Ventetiden og uvisheden har været nervepirrende for både Torben og familien, men senere kom han dertil, at han begyndte at gøre det samme, som han havde gjort uden for fængslet: Han delte evangeliet, døbte de nyomvendte og holdt bibelstudier sammen med de indsatte.

Dette hjalp ham med at holde modet oppe, og det samme gjaldt hans pårørende og alle andre, der hele vejen har troet på hans uskyld. Den 9. august 2023, på sin anden fødselsdag i fængslet, var Torben trist, fordi hans asylsag var blevet afvist, men som han har beskrevet det på Facebook, kom der pludselig en ny udvikling i sagen:

Clay Higgins fra Louisiana, der er medlem af Repræsentanternes Hus og formand for the Border Security and Enforcement Subcommittee og dermed asylpolitikken, kom med en særlig udtalelse under en høring i Washington DC. Her sagde han blandt andet:

”… angående sagen med Mr. Torben Søndergaard, som var en lovlig immigrant fra Danmark. Han kom legalt ind i vores land, ansøgte om asyl og var ikke sigtet for noget kriminelt. Han blev arresteret, fordi hans visa var udløbet. Han har været tilbageholdt i isolation i over et år. Han er blevet forfulgt målrettet af denne regering, og vi tror, at det skyldes, at han er en evangelisk kristen præst.” Torben reagerede med at skrive: ”Dette renser mit navn helt og holdent for de mange løgne derude. Ja, jeg har ikke gjort noget forkert.”

Den 18. august blev Torben deporteret fra USA til Danmark. Ved ankomsten gik han igennem den sædvanlige paskontrol og kunne derefter straks flyve til et andet land. Torben havde et rørende gensyn med sin hustru, Lene, og senere med sin søn og dennes familie med fire børnebørn, som han ikke havde set i to år.
Torben skriver på Facebook: ”Mange tak for jeres kærlighed til os og tak for jeres forbøn for mig og min familie. Det betyder bare så meget for os.”