Er Taylor Swifts musik farlig og satanisk?

Kære Anne,

Jeg læste nogle foruroligende nyheder i den seneste uge, om Taylor Swift, som bruger satanistiske ritualer i sine koncerter. Jeg føler mig bekymret over mine teenagebørn, som er fans af Taylor Swift, og jeg vil gerne hjælpe dem med at forstå farerne ved en sådan musik. Jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skulle gøre det, og vil gerne høre det bibelske perspektiv om dette. Hjælp venligst.

Marianne.

 

Kære Marianne

Musik har virkelig en ufattelig stærk evne til at gribe os alle. Så meget desto vigtigere er det at screene og vælge, hvilken musik, vi lytter til og anbefaler.
Musik er også meget mere, end det, man lige kan se og høre. Musik har vist sig at påvirke os i vores ånd, sjæl og krop. Samtidig åbner eller lukker musikken døre til den åndelige verden og til oplevelser, som let kan overvælde os, hvis vi ikke er opmærksomme på dem eller ved, hvordan vi skal håndtere dem.

Mange musikere som Taylor Swift er stærke og indflydelsesrige, så de både præger kulturen og skaber nye verdensbilleder i deres egen generation. Som voksne kristne er det derfor vores ansvar og privilegium at instruere dem, vi er ansvarlige for, i bibelske principper, og det inkluderer også den musik, vi vælger.

Den mørke åndelige verden fascinerer

Kostumer og ritualer, der skildrer den mørke åndelige verden, er blevet moderne i nutidens underholdningskultur. Det handler ofte om at følge med tiden eller vinde popularitet ved at gå med flertallet. Denne eftergivenhed kommer bare til at påvirke os dybt, også selv om vi helt uskyldigt bruger det bare som underholdning eller sjov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Satan leger ikke, og selvom vi for sjov kan finde på at udforske hans rige, tager han det alvorligt til efterretning og bevæger sig hurtigt fra at have et fodfæste til bygge sig en højborg i vores liv. Musik påvirker vores ånd, sjæl og krop. Teksterne kommunikerer med vores ånd, musikkens harmoni griber vores sjæl, og musikkens rytme er det, vores kroppe reagerer på.

Fra rytme til tekst

Har du lagt mærke til, at et musikstykke normalt begynder med rytmen? Dette får hurtigt folk til at deltage ved at bevæge deres krop. Derefter trækker teksterne os ind for at synge med, og afhængigt af teksten vækkes vores følelser på sjæleligt niveau. Triste, negative og asociale eller antisociale tekster skaber de tilsvarende følelser hos os, og de kan føre til adfærd, der afspejler disse følelser.

Når først sjælen er åbnet på denne måde, er det let for mørkets ånder at komme ind og indlogere sig hos os. Sådan ender musikere med at påvirke deres publikum åndeligt. Jeg har oplevet, hvordan flere mennesker er blevet udfriet fra onde ånder. Problemet med dæmonisering var opstået, simpelthen fordi disse mennesker havde valgt at udsætte sig selv for musik med relation til den onde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De kostumer og sataniske ritualer, som Taylor Swift har brugt i flere af sine forestillinger – foruden hendes åbenlyst ubibelske sangtekster, betyder, at jeg personligt mener, det er bedst at undgå hendes musik.

Hvilken kilde – og hvilken herre?

Det kan ikke benægtes, at Taylor Swift har haft en kristen baggrund og opvækst. Men hendes nuværende sceneadfærd mangler helt det kristne vidnesbyrd. De kostumer og sataniske ritualer, som hun har brugt i flere af sine forestillinger – foruden hendes åbenlyst ubibelske sangtekster, betyder, at jeg personligt mener, det er bedst at undgå hendes musik.

Jakob 3,10-12 fortæller os, at saltvand og ferskvand ikke kan komme fra samme kilde. I Matthæus 6,24 sagde Jesus selv: ”Ingen kan tjene to herrer. Enten vil man hade den ene og elske den anden, eller man vil satse på den ene og ignorere den anden.” Som kristne bliver vi advaret om, at vi vil hade den ene og elske den anden. Jesus ved præcis, hvad det er, han advarer os om. Og vi gør klogt i at tage hans advarsel alvorligt.