– Er kirken for feminin?

Der er flest kvinder i vore kirker – men er det ikke fordi kirken henvender sig mest til kvinder?
Der er ikke ret meget “macho” over menighederne i dag! De bløde værdier, som er meget fremme i disse år, henvender sig mest til kvinder. Hvad skal de stakkels mænd gøre? De gider simpelthen ikke at komme for at sidde og holde hinanden i hånden…
Jeg ved godt, jeg sætter tingene på spidsen – og det er farligt, da mindst halvdelen af læserne er kvinder.
Men er der ikke noget om det?
På side 8 kan du læse om en undersøgelse af kirkefremmedes adfærd, som det anerkendte forskningsinstitut ‘Barna Research Group’ har foretaget.
Konklusionen er, at kirker med relationerne i højsædet ikke tiltrækker flere kirkefremmede end andre – højst sandsynligt fordi de allerede har tiltrukket dem med en social indstilling.
Kvinder er som bekendt mere sociale end mænd – de snakker sig ud af problemerne, mens mænd går i hulen eller giver sig til at hugge brænde, når tingene brænder på.
– Kirken skal også møde behov, der ikke har med relationer at gøre, mener George Barna.
Og der skal flere maskuline værdier på bordet, hvis kirken også skal tiltrække mænd, mener jeg.
Jeg har nemlig endnu ikke mødt en mand som ikke var villig til at hjælpe med noget. Mænd kan li’ udfordringer, projekter, opgaver, de kan løse. Det er der sikkert også mange kvinder, der kan – men det er typisk for mænd.
Min kurdiske nabo (mand) stod og kiggede på mens jeg bøvlede med at reparere min garage.
– Hvorfor dig ikke spørge om mig hjælpe dig? spurgte han.
Og jeg blev flov. De bløde feminine værdier, jeg var opflasket med sagde mig, at man da ikke kan tillade sig at være til ulejlighed – og her stod en mand, der helt sikkert ville føle sig bekræftet og godt tilpas ved at få lov til at løse en opgave.
På side 5 kan du læse om et nødhjælpsprojekt. Sådan en opgave er det nemt at involvere mænd i – tro mig, for jeg har selv prøvet det! Vi skal blot finde på endnu flere af slagsen, for at der kan komme balance i regnskabet og skabes grobund for yderligere vækst i kirken.
Hvordan involvere mænd? Giv dem nogle udfordringer!