Lægemiddelstyrelsen meldt til Politiet

Foreningen Retten til Liv har politianmeldt Lægemiddelstyrelsen for frigivelse
af den såkaldte ”fortrydelsespille” ”Den, der uden at være læge afbryder en andens svangerskab, straffes med fængsel indtil 4 år”, står der i lovbekendtgørelse af nr. 633 om svangerskabsafbrydelse.Det er bl.a. den paragraf anti-abort-foreningen Retten til Liv lægger til grund for en politianmeldelse af Lægemiddelstyrelsen d. 22. januar.
Lægemiddelstyrelsen frigav nemlig sidste år den såkaldte ”fortrydelsespille”, der ved indtagelse kan afbryde et svangerskab op til tre dage efter ubeskyttet samleje.
– Retten til Liv mener, at Lægemiddelstyrelsens frigivelse af fortrydelsespillen i håndkøb indebærer en strafbar overtrædelse af abortloven, idet en af pillens virkningsmekanismer er at afbryde et svangerskab, ved at forhindre det befrugtede æg i at fæstne sig til livmoderen.
Ifølge abortloven må et svangerskab kun afbrydes af en læge, siger foreningens formand Kerstin Hoffmann.
I anmeldelsen gøres gældende, at livet begynder ved befrugtningen, og dermed også svangerskabet, og at den spinkle beskyttelse, som abortloven yder fosteret, ved at påkræve, at en læge medvirker ved aborten og sikrer sig, at kvinden ved, hvad hun går ind til, også bør håndhæves, når afbrydelsen sker ved hjælp af fortrydelsespiller.
Medicinalfirmaet Nycomed Danmark A/S markedsfører pillen som ”nødprævention”. Det er misvisende, mener Retten til liv, der mener, pillen i realiteten er en ”abortpille”.
Foreningen Retten til Liv blev stiftet af sognepræst Orla Villekjær, der ved gentagne lejligheder har demonstreret imod abort – også ved fortrydelsespillens frigivelse i oktober 2001